Mai multe sporturi din România se vor relua în același timp

Joi, 21 Mai 2020
135
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, ieri, că nu va exista o singură disciplină sportivă la care se vor relua competițiile în primă fază, ci mai multe, primind solicitări până acum de la fotbal, ciclism, automobilism și motociclism.

"Vor fi mai multe sporturi care își vor relua competiții imediat ce vom avea gata un cadru general, așa cum s-a întâmplat și cu cadrul de pregătire a sportivilor.

La 1 iunie spun eu că vom putea să avem acest cadru general, astfel încât să aibă la dispoziție două săptămâni să se pregătească pentru începere. Pot spune că fotbalul își dorește, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiții pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci e vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiții. Noi lucrăm la un cadru, pe care s-ar putea să-l adaptăm fiecărui sport, dar el va fi un cadru general, cine se încadrează poate începe competițiile. Cum am făcut și cu pregătirea. Eu cred că odată ce vom crea cadrul legal, mai multe sporturi vor îndeplini criteriile pentru reluarea competițiilor", a declarat Ionuț Stroe.

Toate competițiile sportive din România au fost întrerupte după ce au apărut primele cazuri de infectare cu Covid-19 și instaurarea stării de urgență.

De la 15 mai, primii sportivi care au reînceput antrenamentele în sistem centralizat sunt cei din loturile olimpice, calificați sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pagina a fost generata in 0.2848 secunde