Măcel pe pârtie! Bobul constănțean s-a răsturnat la Mondialele din Canada

752
Măcel pe pârtie! Bobul constănțean s-a răsturnat la Mondialele din Canada - macel-1551907503.jpg

Articole de la același autor

Cea mai rapidă pârtie din lume. Patru manșe, precum la Jocurile Olimpice. Cei mai buni piloți din lume. Acestea sunt caracteristicile definitorii ale Campionatelor Mondiale de bob, recent încheiate, la Whistler (Canada), unde constănțencele din lotul României au fost urmărite de neșansă. 


Echipajul Andreea Grecu (pilot) / Teodora Andreea Vlad (împingător) a terminat fără clasare cursa de bob dublu de la Campionatul Mondial de la Whistler. Cele două sportive, legitimate la CSSI Mamaia și pregătite de antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, s-au numărat printre "victimele" pârtiei extrem de rapide și nu au intrat în clasamentul final. 


"Fetele au fost bine pregătite, iar după ultimul antrenament oficial, eram convins ca au șanse reale de a termina în primele 6. La antrenamente, Andreea a mers cu 146.2 km/h! Din păcate, în ciuda unui start foarte bun, fiind numai la 8 sutimi de echipajul nr. 1, la ieșirea din virajul 12, o mică greșeală de pilotaj a dus la răsturnare în ieșirea din virajul 13. Este porțiunea din pârtie unde, în prima zi de antrenament, s-au răsturnat nu mai puțin de 18 boburi. Așa numitul fifty-fifty! Am fost cu toții supărați, dar nu avem ce face, mergem înainte", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 
Nu numai constănțencele au fost urmărite de neșansă pe cea mai rapidă pârtie din lume. Elana Meyers Taylor, cel mai bun pilot din Statele Unite ale Americii, multiplă campioană mondială și vicecampioană olimpică, s-a răsturnat și ea, fiind transportată de urgență la spital, cu un disc intervertebral la cervicală distrus! 
"În total, s-au răsturnat cinci echipaje - două din Rusia, câte unul din SUA, Elveția și România -, iar alte cel puțin cinci echipaje au avut mare noroc. Echipajul german Mariama Jamanka/Annika Drazek, cu actuala campioană olimpică la bord, a făcut de două ori record de pârtie, 148 km/h, timp 52.03 secunde. 
Iar în competiția pe echipe, s-a răsturnat și bobul Germaniei, având la bord nume grele, precum campioana mondială Mariama Jamanka sau medaliatul cu argint la JO Nico Walther. A fost măcel!!!", a mai spus profesorul Neagu. 
Ghinionul a continuat și în ziua a doua de competiție, în care Andreea Grecu trebuia să facă parte dintr-o echipă internațională, cu un echipaj italian și doi skeletoniști americani. Cursa, însă, s-a anulat! 
"Din echipa din care făcea parte Andreea, o americancă la skeleton s-a răsturnat și ea și s-a accidentat, așa că participarea echipajului nostru în echipa internațională a căzut", a explicat tehnicianul constănțean. 


Spre Franța, via Letonia 
După aventura din Canada, sportivele tricolore s-au îndreptat spre Sigulda (Letonia), unde le așteaptă o pârtie numai de sanie și bob dublu, care, sezonul viitor, va găzdui întrecerile Campionatelor Europene. 
"Pe 24 martie, vom demara un stagiu de pregătire la monobob, de două săptămâni, în Franța, în stațiunea La Plagne. Aici, Andreea a arătat că este cea mai puternică pe primii 50 metri. Un cantonament foarte important, mai ales că noua disciplină - monobob - este inclusă în programul olimpic începând chiar cu ediția din 2022, din China. Una peste alta, a fost un sezon palpitant, cu multe rezultate frumoase, iar echipajul Andreea Grecu/Teodora Vlad a arătat că a ajuns la un nivel ridicat", a declarat profesorul Paul Neagu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5273 secunde