Parteneriat LPS "Nicolae Rotaru" CSS - Asociația Județeană de Lupte Constanța

Luptele constănțene vor avea o sală de cinci stele

767
Luptele constănțene vor avea o sală de cinci stele - gigipambuca9-1330973871.jpg

Veste excelentă pentru luptătorii constănțeni. Începând din acest an, ei vor beneficia de condiții de pregătire ireproșabile, cartierul general urmând a fi mutat în Complexul Sportiv "Badea Cârțan".

Pentru practicanții luptelor de la malul mării, anul 2012 începe mai mult decât dătător de speranțe. În curând, ei nu vor mai efectua antrenamentele în săli improvizate, ci vor beneficia de condiții de cinci stele. Acest lucru va fi posibil după ce Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" și Asociația Județeană de Lupte Constanța vor semna un protocol de colaborare prin care LPS va acorda permisiunea luptătorilor de a-și instala cartierul general în sala de atletism din Complexul Sportiv "Badea Cârțan".
"Sala va rămâne în administrarea LPS, dar noi vom avea drept de folosință. Practic, nucleul luptelor constănțene va fi transferat acolo. Vom aduce sala la standarde funcționale, vor fi efectuate lucrări de reparații generale, se va zugrăvi, se va înlocui tâmplăria actuală cu geamuri termopan, se va reface izolația, se vor reface vestiarele și grupurile sanitare, se va inaugura sauna și se vor monta două garnituri de saltele. Vom folosi eficient fiecare spațiu, vor fi compartimentate birouri administrative, iar asociația județeană va avea aici sediul. Va fi și o sală pentru ședințe tehnice și studiu, dotată inclusiv cu TV, unde sportivii vor putea urmări întreceri importante, înregistrări de la Campionate Europene și Mondiale. Astfel, tehnicienii vor putea exemplifica mai ușor procedeele", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca.

Toate aceste investiții vor fi făcute printr-un efort susținut al AJL Constanța și al câtorva firme care și-au manifestat disponibilitatea de a se implica în proiect.
Pambuca a explicat care vor fi beneficiile acestei mișcări, una, de altfel, costisitoare.
"Având la dispoziție această sală, cu tot necesarul, putem centraliza pregătirea luptătorilor, putem organiza concursuri, antrenamente, stagii de pregătire comună cu sportivii din Constanța, Mangalia, Medgidia, din țară și chiar din străinătate. Vor fi condiții similare cu cele din centrele olimpice. Sunt convins că, astfel, nivelul de pregătire al tinerilor luptători va fi unul ridicat. Dacă totul va merge conform planului, vom depune candidatura pentru a organiza la Constanța un turneu final de Campionat Național de juniori", a precizat președintele Pambuca.
Șeful AJL a precizat că, după încheierea parteneriatului cu LPS, lucrările vor demara în cursul lunii mai și se vor încheia, cel mai probabil, în luna septembrie.
"Ne dorim foarte mult să ducem la bun sfârșit acest proiect. Vreau să-i mulțumesc și pe această cale directorului LPS, prof. Andrei Szemerjai, pentru că ne va lăsa să folosim sala. Altfel, luptătorii nu ar mai fi avut unde să se pregătească", a transmis Gigi Pambuca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Sport : La LPS, medaliile vin de pe tatami
Pagina a fost generata in 0.4566 secunde