Luptătorul Răzvan Arnăut, de la CS Farul, o speranţă la medalie olimpică

193
Luptătorul Răzvan Arnăut, de la CS Farul, o speranţă la medalie olimpică - luptator2-1600010910.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cei mai valoroși luptători constănțeni este Răzvan Arnăut, sportiv legitimat la CS Farul. Acesta se pregăteşte alături de lotul național al României la Complexul Sportiv de la Izvorani, acolo unde se pregătesc majoritatea loturilor naționale.

Răzvan Arnăut are șanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar antrenorul Grigore Gheorghe are foarte mare încredere în elevul său.

„Răzvan Arnăut se află, în aceste zile, la Izvorani și se antrenează conștiincios. Are mari șanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vor mai fi două turnee de calificare și va participa la amândouă. Trebuie să aibă și puțin noroc la tragerea la sorți. Este unul dintre cei mai buni sportivi pe care i-am antrenat. El și cu Florin Tița au confirmat până acum la nivel mondial.

În cazul în care va ajunge la Jocurile Olimpice, ar putea să se apropie de podium. Nu știu dacă este cazul să vorbim de o medalie, dar, dacă s-ar clasa pe locul 5, ar fi foarte bine. Păcat că în acest an au pierdut Campionatele Mondiale și Europene de tineret. El s-ar fi încadrat ca vârstă și avea toate șansele să câștige o medalie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Grigore Gheorghe.

XXX

Maestrul Grigore Gheorghe este dezamăgit de situaţia în care se află luptele constănţene. Antrenorul de la CS Farul a explicat că sportivii săi se antrenează aşa cum pot, pentru că nu au voie să intre în sală decât pentru a efectua antrenamente individuale.

„Ne antrenăm cum putem. Mai facem alergări, forță și cam atât. Nu putem să intrăm în sală, pentru că încă nu avem voie. Nu știu când ne vom putea relua antrenamentele în sală. Să vedem cum evoluează lucrurile, dar așa nu mai putem continua. I-am înnebunit pe sportivi cu alergări și exerciții fizice. Îi vom transforma din luptători în atleți și în halterofili”, a declarat maestrul Grigore Gheorghe.

Aşa cum a mai declarat şi în trecut, Grigore Gheorghe a ţinut să ne reamintească despre comportamentul corpului unui luptător.

„Un lucru important este și greutatea lor. Ei sunt în creștere și nu putem să le oprim creșterea. Dacă nu mai lucrează la capacitatea la care lucrau de obicei, mai mult ca sigur se vor îngrășa. Este foarte greu să se mențină dacă nu își efectuează antrenamentul zilnic. Problema este la cei de la lotul național. Slăbirea aceasta nu este bună deloc pentru organism. Dacă slăbești mai mult de 5 kilograme brusc, nu mai ai forța necesară de a te lupta pe saltea”, a concluzionat Grigore Gheorghe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4775 secunde