Luptătorul Gheorghiță Ștefan și-a primit medalia de la JO 2008

125

Articole de la același autor

Luptătorul Gheorghiță Ștefan a primit, vineri, medalia de bronz de la Jocurile Olimpice din 2008, cu prilejul unei ceremonii desfășurate la Casa Olimpică. Astfel, bilanțul delegației României la JO 2008 este acum de patru medalii de aur, una de argint și una de bronz. Medalia i-a fost înmânată luptătorului de Octavian Morariu, președintele COSR din 2008 și membru al CIO.

Gheorghiță Ștefan s-a clasat pe locul 5 la JO 2008, în cadrul categoriei 74 kg la lupte libere, dar a fost propulsat pe podium după ce uzbekul Soslan Tighiev a fost descalificat pentru dopaj. Gheorghiță Ștefan fusese învins de Tighiev în optimile de finală. În recalificări, Ștefan a ajuns până-n lupta pentru medalia de bronz, acolo unde a fost întrecut de belarusul Murad Gaidarov.

În noua configurație, anunțată de forul mondial, rusul Buvaisar Saitiev rămâne cu aurul, Gaidarov a luat argintul, iar bronzul a revenit bulgarului Kiril Terziev și românului Gheorghiță Ștefan.

Gheorghiță Ștefan își dorește o revenire, dar deocamdată este în cârje și visul său olimpic are puține șase de reușită: "Tot ce e posibil, dar momentan vreau să fiu sănătos. Este drumul lung până la Tokyo, eu însă vreau să mă refac și să fim sănătoși".

Acesta va primi din partea COSR, retroactiv, suma de 42.000 de euro, dar și ordinul Meritul Sportiv Clasa a lll-a cu două berete. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1207 secunde