Luptătorii "Iron-man"

757

Articole de la același autor

Tinerii luptători români, componenți ai lotului național, au bifat noi performanțe într-o competiție de mare tradiție, cea de la Dnepropetrovsk (Ucraina), unde și-au testat forțele în vederea participării la Campionatele Europene și Mondiale de anul acesta.

Luptătorii din lotul național de greco-romane al României au dobândit glorie și medalii la puternicul concurs internațional de la Dnepropetrovsk, turneu ajuns la ediția a 32-a, desfășurat pe o perioadă de trei zile și care s-a bucurat de participarea unor cadeți reprezentând șase națiuni, marea majoritate din spațiul ex-sovietic: Rusia, Belarus, Rep. Moldova, Ucraina, Germania și România.

Delegația țării noastre a fost alcătuită din zece sportivi, însoțiți de antrenorii Daniel Toader și Adrian Popa. Dintre aceștia, cea mai bună evoluție a avut-o Alexandru Dumitru (CSS 3 - Steaua București), campion al categoriei 58 kg, pe podium mai urcând Lucian Stroe (CSS Medgidia; 63 kg) și Alin Vișan (CSS 7 - Dinamo București; 85 kg), ambii medaliați cu bronz.

"Turneul din Ucraina este unul de mare tradiție, la care, an de an, participă, pe bază de invitație, sportivi de mare valoare. Comportarea luptătorilor noștri a fost una foarte bună, nu doar a celor medaliați, ci și a celorlalți componenți ai lotului, care au fost învinși în meciurile decisive pentru intrarea în finale și au terminat competiția pe locul cinci. Sunt evoluții care ne dau speranțe în vederea Campionatelor Europene și Mondiale, care se apropie cu repeziciune", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mugurel Dumitru, proprietarul Hotelului Costinești Royal, unul dintre susținătorii importanți ai luptelor românești.

Datorită impresiei foarte bune pe care au lăsat-o, luptătorii tricolori au primit invitația de a participa și la ediția de anul viitor, invitația fiind făcută de una dintre doamnele deputat ale Ucrainei.

Campionatele Europene și Mondiale vor avea loc, în luna iulie, în Polonia, respectiv Azerbaidjan.

v v v

Tehnicienii români au legat o strânsă prietenie cu antrenorul emerit al lotului național de cadeți al Republicii Moldova, Victor Kurkin.

"Avem o relație de colaborare excelentă, susținem stagii de pregătire comună, atât în Moldova, cât și la Costinești. Este un schimb de experiență util tuturor", a mai spus Mugurel Dumitru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Sport : Întâlnirea generațiilor
Pagina a fost generata in 0.5563 secunde