Luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru", cinci medalii la Naționale

357
Luptătorii de la LPS

Articole de la același autor

În perioada 23-25 martie, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș s-a desfășurat finala Campionatului Național de cadeți la lupte greco-romane, feminine și libere. Ca de fiecare dată, printre cei care au reușit să impresioneze audiența s-au regăsit și sportivii din județul Constanța. 


Luptătorul Andrei Savu, de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan) a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg și s-a revanșat după locul trei ocupat la etapa de calificare. 


Tot de la LPS, Constantin Păun (110 kg), Ștefan Popa (51 kg) și Cristina Roșioru (60 kg) au pierdut finala pentru aur, mulțumindu-se cu medaliile de argint. O mențiune suplimentară pentru Cristina Roșioru, care s-a reîntors definitiv în lumea luptelor, după o carieră la fel de frumoasă în judo, iar în doar trei săptămâni a reușit să facă o figură mai mult decât frumoasă la Campionatul Național. 


O altă medalie de bronz a fost obținută de Crina Pintilie (67 kg). În total LPS "Nicolae Rotaru" a câștigat cinci medalii: una de aur, trei de argint și una de bronz. 


"Sunt mulțumit de cum s-au mișcat copiii la Târgu Mureș. Am spus că, dacă reușim să evoluăm precum în etapa de calificare și să obținem același număr de medalii, ar fi excelent. Am fost foarte aproape să repetăm performanța. Cu puțină atenție, am fi reușit să mai adăugăm două distincții, prin Osman Alcan și Amalia Rătunzeanu. Una peste alta, felicit sportivii pentru modul curajos în care au abordat competiția", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul secției de lupte de la LPS "Nicolae Rotaru", Ioan Giuglea. 


Și CS Farul se poate mândri cu două medalii la Naționalele de cadeți. Antrenorul Grigore Gheorghe a mers pe principiul "punct ochit, punct lovit", cu doar doi sportivi, cei în care avea cea mai mare încredere, iar aceștia nu l-au dezamăgit. 


Andrei Alexe (55 kg) și Iulian Chelărescu (71 kg) au cucerit medaliile de argint și tot două medalii au câștigat și sportivii antrenați de Corneliu Trucmel și Elena Ivan la CS Poseidon Limanu - 2 Mai: Ana Maria Predică - argint la 61 kg și Cosmin Nuică - bronz la 53 kg. 


Luptătoarea originară din Mangalia Ana Maria Pârvu antrenată de Marian Oancea (CS Mangalia) a devenit campioană națională de cadeți, la categoria 49 kg, însă a reprezentat Clubul Sportiv Rapid București. 


La sfârșitul acestei săptămâni, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", Asociația Județeană de Lupte Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vor organiza cea de-a opta ediție a Memorialului "Ioan Bărbătei" la lupte greco-romane și libere, acolo unde sunt așteptați sute de sportivi din județul Constanța, dar și din județele limitrofe.
 
Antrenorul emerit Ioan Bărbătei s-a stins din viață în ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unui infarct. De-a lungul timpului, acesta a format ca sportivi nume importante, precum actualul președinte AJL Constanța, Gigi Pambuca, Vasile Vicol, Ionel Holbură sau Ioan Pascu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0464 secunde