Luptătorii constănțeni, pe podiumul turneului internațional de la București

162
Luptătorii constănțeni, pe podiumul turneului internațional de la București - luptatorii-1528302612.jpg

Articole de la același autor

Evoluție încântătoare pentru luptătoarea Maria Cristina Roșioru (LPS "Nicolae Rotaru", antrenor Ioan Giuglea), la Turneul Internațional "Constantin Alexandru & Ioan Popovici și Dumitru Pârvulescu & Vasile Iorga", destinat cadeților și juniorilor, ce s-a desfășurat, recent, în Sala Polivalentă din București. 


Chiar dacă a fost cu doi ani mai mică decât adversarele sale, sportiva în vârstă de 15 ani a reușit să cucerească medalia de aur la cadeți, categoria 69 de kilograme, detronând sportive din Turcia, Bulgaria și Kazahstan, țări cu o mare tradiție în luptele mondiale. 


Cristina a reușit să le învingă pe turcoaicele Seher Bulut și Betol Erol, dar și pe bulgăroaica Kristina Mechkova, fiind învinsă la limită de kazaha Mulkinova Bilnaz. Kazaha a pierdut însă partida cu turcoaica Bulut și i-a "oferit" constănțencei medalia de aur. 
Prestația Cristinei Roșioru a fost foarte apreciată și de antrenorul lotului olimpic al României, Șerban Mumjiev, cel care își pune mari speranțe în tânăra sportivă, în vederea competițiilor internaționale ce vor urma. 


Nu a fost singura medalie obținută de luptătorii județului Constanța. Răzvan Arnăut (CS Farul, antrenor Grigore Gheorghe) s-a clasat pe locul secund la juniori, categoria 60 kg, fiind întrecut doar de un rus, Amaev Abu-Muslin, iar Ana-Maria Pîrvu (CS Rapid București), crescută la CS Mangalia de Marian Oancea, a reușit să cucerească medalia de aur la cadeți, categoria 46 kg, dovedindu-se mai puternică  mdecât reprezentantele Moldovei, Suediei, Turciei, Bulgariei sau Ungariei. 


O altă performanță importantă a fost obținută de sportivul antrenat de Grigore Gheorghe la CS Farul, Florin Tița - medalia de bronz la Campionatul European de seniori U23, greco-romane, categoria 55 kg, de la Istanbul (Turcia). 


"De patru ani așteptăm această medalie europeană. Sperăm să fie urmată de încă una, în luna august, la Campionatul European de juniori, de la Roma", a declarat antrenorul Grigore Gheorghe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.998 secunde