Luptătorii constănțeni, medaliați cu aur la Campionatul Național pe echipe

306
Luptătorii constănțeni, medaliați cu aur la Campionatul Național pe echipe - luptatorii-1510681948.jpg

Articole de la același autor

Luptătorul Florin Ghiorghe, de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, a reușit să cucerească medalia de aur în etapa finală a Campionatului Național pe echipe la lupte greco-romane, competiție ce a avut loc la Rădăuți (județul Suceava). 


Antrenat de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, luptătorul Florin Ghiorghe a evoluat pentru clubul Astra Arad și a mai avut doi coechipieri de la malul mării, pe Florin Tița și Răzvan Arnăut, pregătiți de Grigore Gheorghe la CS Farul Constanța.


"Florin Ghiorghe a reușit să-l învingă cu 5-1 pe Adrian Agache, de la Suceava, dovedindu-și încă o dată superioritatea. A fost a doua oară când l-a învins într-un timp relativ scurt. Cei doi s-au mai duelat la selecția pentru Campionatul Balcanic. Și atunci s-a impus tot Florin Ghiorghe, însă a fost cât pe-aici să nu fie selecționat pentru campania din Turcia. Un lucru un pic bizar, însă, până la urmă, totul a ieșit bine", a declarat Ioan Giuglea, antrenorul celor de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. 


Reamintim că, la Campionatul Balcanic de juniori, de la începutul lunii noiembrie, disputat la Bursa (Turcia), Florin Ghiorghe a reușit să cucerească medalia de bronz la individual, categoria 74 de kilograme, fiind învins, în semifinale, de un reprezentant al gazdelor. De asemenea, acesta a pus umărul la obținerea medaliei de argint pe echipe, alături de un alt constănțean, Răzvan Arnăut (CS Farul). Tot pe litoral au mai ajuns și alte medalii, cucerite de Andreea Ana - aur la cat. 53 kg și pe echipe, și Florin Tița, la cat. 55 kg lupte greco-romane. 


Zilele trecute, la Medgidia, a avut loc un turneu de verificare al tinerilor luptători (7-15 ani), la greco-romane, în care au luat parte sportivi din județele Constanța, Tulcea și Ilfov. Obiectivul principal al concursului a fost acela de a oferi micilor luptători prilejul de a acumula experiență, în perspectiva competițiilor viitoare. Următorul astfel de eveniment este programat pe 2 decembrie, în sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru": Cupa 1 Decembrie. 


"Am promis că organizăm competiție în week-end, așa că vom evolua sâmbătă, 2 decembrie. Am făcut invitații către toate cluburile din județele Constanța și Tulcea, de asemenea vor veni și sportivi din București. Vrem să reactivăm această colaborare între cluburi, care era extrem de productivă acum mulți ani. Vom face astfel de competiții tot mai des, ca cei mici să acumuleze experiență", a completat Ioan Giuglea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3141 secunde