Luptătorii constănțeni, la înălțime! Medalii la Naționale, pe plaja din Mamaia

240
Luptătorii constănțeni, la înălțime!  Medalii la Naționale, pe plaja din Mamaia - luptatorii-1535991029.jpg

Articole de la același autor

Duminică, în stațiunea Mamaia, s-a încheiat o nouă ediție a Campionatelor Naționale de lupte pe plajă, pentru cadeți, juniori

și seniori, masculin și feminin.

Având parte de o concurență acerbă, fiind înregistrat cel mai mare număr de sportivi din istoria competițiilor de pe litoral (aproximativ 450), luptătorii de la malul mării nu au dominat competiția de pe nisip, așa cum erau obișnuiți în trecut. Un motiv îl poate reprezenta faptul că această disciplină câștigă tot mai mult teren în cursa pentru a intra în familia Jocurilor Olimpice. Din 2024, așa cum anunța președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, cinci categorii feminine vor fi incluse în calendarul olimpic, de la Paris.

Șase medalii au reușit să strângă, împreună, sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru", CS Farul Constanța, CS Mangalia, CS Medgidia, CS Poseidon Limanu - 2 Mai și Aurora 23 August.

Cei care au urcat de cele mai multe ori pe podium au fost luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan): Ana Maria Predică (+50 kg) a cucerit aurul la cadeți, în timp ce Iulian Popa (70 kg) - juniori, Crina Pintilie (+60 kg) - juniori și Andrei Savu (60 kg) - cadeți au câștigat argintul.

Alte două medalii de aur au fost obținute de juniorul Răzvan Arnăut (60 kg), de la CS Farul (antrenor Grigore Gheorghe), și cadetul Ștefan Orza (70 kg), legitimat la Aurora 23 August (antrenori Gigi Ciupercă și Aurelian Marin). Rămas fără "bijuteriile" Andreea Ana și Ana Maria Pîrvu, plecate la CSA Steaua București, respectiv CS Rapid București, Clubul Sportiv Mangalia (antrenor Marian Oancea) a rămas și fără medalii, cel puțin la această competiție.

Alte rezultate notabile au fost înregistrate de George Boantă (70 kg; CS Farul) - locul 5 la seniori, Nicolae Boantă (80 kg; CS Farul) - locul 5 la seniori, Alexandra Condruț (60 kg; LPS "Nicolae Rotaru") - locul 5 la juniori, Ana Maria Predică (60 kg; CS Poseidon Limanu - 2 Mai; antrenori Cornel Trucmel și Alina Ivan) - locul 6 la juniori și Nicoleta Tăbârcă (50 kg; LPS "Nicolae Rotaru") - locul 4 la cadeți.

În clasamentul cluburilor la cadeți, LPS "Nicolae Rotaru" a ocupat locul 1 la feminin, în timp ce Aurora 23 August a terminat pe locul 2 la masculin.

v v v

Luptătorul constănțean Florin Tița (CS Farul; antrenor Grigore Gheorghe), aflat la o competiție de verificare în Germania, la Cupa Brandeburg, s-a clasat pe prima poziție a categoriei (55 kg).

Tot pe primul loc au încheiat și ceilalți doi luptători români aflați în Germania: Nicu Ojog (82 kg) și Lenard Berei (130 kg).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 August 2018
Stire din Diverse : Frige nisipul, să vină medaliile!
Pagina a fost generata in 0.5146 secunde