Luptătorii constănțeni, cu gândul la medalii

229
Luptătorii constănțeni, cu gândul la medalii - luptatorii-1472141874.jpg

Articole de la același autor

Ieri, pe plaja Laguna din Mangalia, s-a încheiat cea de-a 30-a ediție a Concursului Național Cupa Callatis la lupte pe plajă, pentru copii 1,2,3 și cadeți, competiție ce face parte din programul Jocurilor Sportive ale Mangaliei, ce au loc în fiecare an.

Luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" și cei de la CS și CSS Mangalia au ținut sus steagul luptelor constănțene. La LPS, antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin au avut la dispoziție pentru aceste întreceri șapte sportivi dintre care cinci au reușit să urce pe podium. Cea mai bună evoluție a avut-o Amalia Ră-pânzeanu, care a cucerit aurul la categoria +50 kg. Argintul le-a revenit lui Theodor Niculăeș, Constantin Păun și Ștefan Popa, iar medalia de bronz a fost obținută de Crina Pintilie, la categoria +60 kg.

"Competiția a fost una reușită. Le-am oferit încă o dată șansa de a avea meciuri în picioare și de a-și cunoaște adversarii. Mă bucură faptul că progresăm continuu și ne dă speranțe pentru viitor. Medalia lui Constantin Păun (13 ani) este una foarte valoroasă dacă ținem cont că el face lupte de doar trei luni. A câștigat trei partide și apoi în finală a luptat foarte bine. Dacă va fi serios, are mari șanse să devină un sportiv extrem de bun. Acum ne mutăm gândurile către nisipul de la Amara, unde și acolo trebuie să realizăm o figură frumoasă", a declarat antrenorul de la LPS "Nicolae Rotaru", Ioan Giuglea.

v v v

De astăzi și până duminică, la Amara, se va disputa etapa finală a Campionatului Național individual de lupte pe nisip, pentru cadeți și juniori, unde vor fi angrenați și sportivii din județul Con-stanța. Dacă de LPS "Nicolae Rotaru" Constanța lista celor cinci luptători nu este definitivată, la CS Farul Constanța și CS Mangalia lucrurile sunt deja stabilite. Antrenorul de la CS Farul, Gri-gore Gheorghe, va deplasa la Amara cinci din cei mai buni elevi ai săi: la cadeți, Andreas Athanasoupoulos (cat. 60 kg), iar la juniori, George Boantă (cat. 60 kg), Nicolae Boantă (cat. 70 kg), Răzvan Arnăut și Florin Tița (ambii cat. 60 kg). "Din păcate, nu sunt foarte mulțumit de nivelul de pregătire atins de băieți. Ar fi putut face mai mult pentru această competiție. Au avut niște probleme personale de rezolvat, sunt lucruri care se întâmplă. Ne-am descurcat bine anul trecut și sperăm să repetăm acest lucru", a declarat Grigore Gheorghe. Și la CS Mangalia obiectivul este trasat clar de antrenorii Cornelius Dorian Trucmel și Alina Ivan: două medalii de la cei doi sportivi - Ana Maria Predică (cat. 50 kg) și Cătălin Pîrvu (70 kg). "Avem de apărat medaliile obținute anul trecut. Mergem acolo pregătiți și încrezători că vom putea reuși un rezultat bun", a declarat Cornelius Dorian Trucmel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.533 secunde