Luptătorii constănțeni au strălucit la Cupa României

512
Luptătorii constănțeni au strălucit la Cupa României - luptatorii-1511891613.jpg

Articole de la același autor

Week-endul recent încheiat, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, s-au disputat întrecerile Cupei României pentru cadeți la lupte greco-romane, feminine și libere, prilej ideal pentru tinerii sportivi constănțeni de a urca din nou pe podium. Delegația de pe litoral a reușit să cucerească nu mai puțin de 13 medalii. 


Luptătorii de la LPS "Nicolae Rotaru" (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan) sunt cei care au adus cele mai multe medalii la Constanța - șase de bronz: Amalia Rotunzeanu (cat. 63 kg, lupte feminine), Alexandra Condruț (60 kg, lupte feminine), Crina Pintilie (60 kg, lupte feminine), Ștefan Popa (46 kg, greco-romane), Andrei Savu (54 kg, greco-romane), Constantin Păun (100 kg, greco-romane).


"Am reușit să câștigăm șase medalii, însă nu sunt atât de strălucitoare pe cât ne-am fi dorit. Sunt tineri, la început, își pierd ușor concentrarea și fac greșeli care la final îi costă. Aceste lucruri se pot regla doar oferindu-le meciuri, pentru a putea căpăta experiență", a declarat antrenorul Ioan Giuglea. 


O evoluție foarte bună au avut și sportivii de la CSS Mangalia (antrenor Marian Oancea). Dublă vicecampioană mondială de cadeți, Andreea Ana (cat. 56 kg) a demonstrat încă o dată faptul că nu are adversare la categoria sa de greutate, prezentându-se într-o formă sportivă excelentă. Tot de la Mangalia, Constantin Manea (63 kg, lupte libere) și Ana Maria Pîrvu (46 kg) au câștigat medaliile de bronz. În clasamentul pe echipe întocmit după numărul de medalii, CSS Mangalia s-a clasat pe locul 2 la lupte feminine, fiind întrecut doar de Clubul Atletic Roman. 


Nu în ultimul rând, Minur Pîrvu, de la CS Farul (antrenor Grigore Gheorghe) a câștigat aurul la 50 kg, iar colegul său Marian Chelărescu (76 kg) s-a clasat pe locul trei, ambii la greco-romane. O medalia a fost adusă și de Răzvan Ioniță (antrenor Cornelius Trucmel și Alina Ivan), de la CS Poseidon Limanu - 2 Mai: argint la 63 kg, lupte libere. 


Sâmbătă, 2 decembrie, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", va avea loc Cupa 1 Decembrie la lupte pentru sportivi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Și-au anunțat prezența la competiție luptătorii din județul Constanța, Tulcea, dar și din Ilfov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4858 secunde