Luptătorii constănțeni au luat cu asalt podiumul la Naționalele de la Covasna

431
Luptătorii constănțeni au luat cu asalt podiumul la Naționalele de la Covasna - luptatorii-1570478483.jpg

Articole de la același autor

În perioada 4-6 octombrie, la Covasna, au avut loc întrecerile Campionatului Național de lupte Under 23, competiție la care Constanța a fost bine reprezentată. 


Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" a participat la Naționale cu doi luptători. În întrecerea feminină, Alexandra Condruț a urcat pe treapta a doua a podiumului, cucerind medalia de argint, la categoria 62 de kilograme, iar la masculin, Sandu Botnar și-a adjudecat și el argintul, la categoria 86 de kilograme. 


Sandu Botnar a trecut prin momente grele în urmă cu un an, atunci când a fost implicat într-un accident rutier și a fost la un pas să se retragă din activitate. Antrenorul Ioan Giuglea l-a încurajat și l-a pregătit, iar acum Botnar este unul dintre cei mai buni luptători din Constanța.  


CS Farul Constanța a fost reprezentat de Andrei Savu, cel care are dublă legitimare, el luptând și pentru CS Slatina. Acesta a obținut medalia de aur la categoria 55 de kilograme, disciplina lupte greco-romane. 
Iulian Popa, tot de la CS Farul, a urcat și el pe treapta a doua a podiumului, după ce a luptat la categoria 63 de kilograme. Iulian Chelărescu a câștigat medalia de argint la categoria 82 de kilograme, în timp ce un alt elev al lui Ioan Giuglea, Nicolae Boantă, a fost aproape să prindă podiumul, clasându-se pe locul al patrulea. 
"Sunt extrem de mulțumit. Am venit la Covasna cu obiectivul clar de a câștiga cel puțin o medalie. Iată că am reușit mai mult. Sunt mândru de acești copii care au luptat până la ultima picătură de transpirație. Îi felicit!", a declarat, pentru "Cuget Liber", maestrul Ioan Giuglea.


La orizont, Cupa României 
Pentru luptătorii din Constanța, urmează mai multe competiții importante. În perioada 11-13 octombrie, la Tulcea, va avea loc faza zonală a unui turneu de calificare pentru Cupa României - copii. La acest concurs, vor participa copii cu vârstele cuprinse între 9 și 12 ani. 


O săptămână mai târziu, tot la Tulcea, va avea loc etapa a doua a acestui turneu. Primii patru sportivi vor merge direct în faza finală, cu șanse de a lupta pentru Cupa României. 


De asemenea, pentru luptătorii care au înregistrat rezultate foarte bune la Naționalele de la Covasna, urmează Cupa României, programată la Putna, în perioada 17-20 octombrie. 


Maestrul Ioan Giuglea are mari așteptări de la luptătorii pe care îi antrenează și spune că, la Cupa României de la Putna, obiectivul este cucerirea mai multor medalii. 


Sandu Botnar se va lupta cu șanse reale pentru medalia de aur, acesta fiind un sportiv extrem de bun și spectaculos. Procedeele sale sunt greu de realizat pentru mulți luptători, iar Botnar reușește de cele mai multe ori să își surprindă adversarii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3252 secunde