Trei campioni olimpici au supervizat Campionatele Naționale

Luptătorii au încins nisipul la Mangalia

1373
Sport de tradiție în România, luptele - fie libere, fie în versiunea greco-romană - au o bună priză la public. Iar când bătăliile se mută pe plajă, atunci succesul
este garantat.

Lume multă - peste 200 de sportivi și sportive, alături de antrenori, conducători, specialiști sau simpli suporteri, fini cunoscători, însă, ai fenomenului - s-au strâns, timp de cinci zile, pe plaja de la Mangalia, fiind implicați, sub o formă sau alta, în Campionatele Naționale de lupte pe plajă și Cupa Callatis, o competiție paralelă. Sportivii constănțeni au făcut față cu brio acestui veritabil "maraton", cinci dintre ei câștigând medalii.
Astfel, la secțiunea copii, frații Ionuț și Vlad Caraș, ambii de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS (antrenor, prof. Ioan Bărbătei), s-au clasat pe locul II, primul la cate-goria 48 de kilograme, cel de-al doilea, la 70 kg. În întrecerea cadeților, Răzvan Roman (70 kg) și Florin Soare (85 kg), de la CS Mangalia, au fost răsplătiți cu medalii de argint, iar Nicoleta Popescu (45 kg), tot de la CS Mangalia, a ocupat cea de-a treia treaptă a podiumului.
Lucru important, organizatorii campionatului - Federația Română de Lupte, Asociația Județeană de Lupte, Direcția pentru Sport a Județului Constanța și CS Mangalia - s-au gândit să invite o serie de personalități în materie, astfel încât tinerii luptători au avut ocazia să îi cunoască, să dialogheze și să primească sfaturi de la Gheorghe Berceanu, Ștefan Rusu, Vasile Andrei, campioni olimpici, Constantin Alexandru, vicecampion olimpic, și Memet Ender, multiplu campion european.
"Au fost cinci zile de turneu excepționale, din toate punctele de vedere. Am avut foarte mulți copii în întrecere, toți s-au luptat din toate puterile pentru medalii. Vreau să mulțumesc sponsorilor principali, Ionel și Lucian Luca, primăriei Mangalia, pentru că ne-au creat cadrul optim de concurs", a declarat, pentru "Cuget Liber", reprezentantul AJ de Lupte Con-stanța, prof. Ioan Giuglea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7964 secunde