Luptători din Italia și Grecia, prezenți la Memorialul "Ioan Bărbătei"

286
Luptători din Italia și Grecia, prezenți la Memorialul

Articole de la același autor

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 10, în sala de sport a Complexului "Tomis" din strada Flămânda, se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Memorialuluim "Ioan Bărbătei" la lupte libere.

Devenită tradiție la malul mării, competiția va strânge la start peste 130 de sportivi din trei țări: România, Grecia și Italia. Din păcate, o altă competiție internațională desfășurată în aceste zile, în Turcia, a "deturnat" lotul național feminin de lupte libere al Moldovei din drumul către Constanța. 


Meciurile eliminatorii vor avea loc în intervalul orar 10-13, urmând ca finalele să se dispute între orele 13.30 și 18. Imediat după terminarea tuturor partidelor, este programată festivitatea de premiere. Primii trei sportivi ai fiecărei categorii vor fi recompensați cu diplome, tricouri și medalii, iar cele mai bune echipe vor primi diplome și cupe. 


Cluburile importante ale județului Constanța și-au anunțat in corpore prezența: LPS "Nicolae Rotaru", CS Farul Constanța, CS Poseidon Limanu - 2 Mai, CS Mangalia, Aurora 23 August sau CS Victoria Cumpăna. De asemenea, vor mai fi prezente cluburile ce mereu au onorat invitația: Danubius Tulcea, CSS Tulcea, CSM Călărași, CS Jegălia, CS Amara și - cu puțin noroc - CSA Steaua București.


A fost invitat la eveniment și președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu. 


"Cinstim memoria celui care a fost Ioan Bărbătei, unul dintre cei mai valoroși antrenori pe care l-au avut luptele constănțene. Așteptăm toți iubitorii luptelor alături de noi, pentru a se bucura de un spectacol sportiv de calitate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment și care, an de an, au arătat respect față de această disciplină sportivă. Luptele ne-au ajutat în viață, ne-au definit ca oameni și vrem să întoarcem acest gest. Copiii merită toată atenția și considerația noastră. Sperăm ca dintre aceștia să răsară cât mai mulți campioni, cu care să ne putem mândri oriunde în lume", a declarat Ioan Giuglea, antrenorul secției de lupte de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța.

Antrenorul emerit Ioan Bărbătei s-a stins din viață în ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unui infarct. De-a lungul timpului, acesta a format ca sportivi nume importante, precum actualul președinte AJL Constanța, Gigi Pambuca, Vasile Vicol, Ionel Holbură sau Ioan Pascu. 


Competiția este organizată de Asociația Județeană de Lupte Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6986 secunde