Maria Moise și Alexandru Stupu, campioni balcanici de kendo

Luptători cu sabia dreptății

812
Luptători cu sabia dreptății - 04fe3a85bc471f3a3f0211283a3b0e4a.jpg
Sportiva Maria Silvana Moise și senseiul Alexandru Stupu, ambii de la CS Kaybukan Constanța, au câștigat medaliile de aur la Campionatele Balcanice de kendo, competiție ajunsă la ediția cu numărul patru, desfășurată, zilele trecute, la București.
Atât Maria Moise (21 ani), la individual feminin, cât și Alexandru Stupu (29 ani), la individual masculin, au câștigat toate meciurile, impresionând prin ambiție, dăruire și îndemânarea de campioni în mânuirea sabiei. La rândul lor, Alexandru Preda și Ervin Ciorabai, legitimați tot la Kaybukan, au avut rezultate onorabile, terminând concursul în primii 16.
"Este un rezultat formidabil obținut de sportivii clubului nostru. Dacă, acum patru ani, la Shumen (Bulgaria), la prima ediție a Campionatului Balcanic, România câștiga locul întâi pe echipe - Maria Moise făcând atunci parte din echipa națională -, acum, țara noastră și-a trecut în palmares trei titluri balcanice la individual - seniori feminin și masculin și juniori -, un loc trei la juniori și un alt loc trei pe echipe, adus de reprezentativa secundă. Vreau să precizez că nivelul tehnic al întrecerii a fost ridicat, iar din echipa de arbitraj, au făcut parte specialiști precum Alain Ducarme (7 dan Kendo), Lorenzo Zago (7 dan Kendo) sau Michel Guentleur (7 dan Kendo)", a declarat, pentru "Cuget Liber", ing. Adrian Moise, membru al clubului Kaybukan.
La Balcaniada de la București, au participat 130 de sportivi (număr record!), reprezentând șase națiuni - România, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova și Serbia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Sport : "Samuraii" de Constanța
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Kendo, sportul celor puternici
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Sport : Pe "calea sabiei"
Pagina a fost generata in 1.221 secunde