Mai multe ştiri online:

Luptătoarea Andreea Ana, medaliată cu bronz la Europenele de seniori

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Aprilie 2019. Autor: Mihai CHELEȘ
Luptătoarea constănțeană Andreea Beatrice Ana a câștigat medalia de bronz la categoria 55 de kilograme, prima a României la Campionatele Europene de seniori, ce se dispută, în aceste zile, în Sala Polivalentă din București. 


La doar 18 ani, sportiva din Mangalia a învins-o pe reprezentanta Republicii Moldova, Mariana Drăguțan, scor 6-4, la capătul unei partide de mare luptă. Moldoveanca a condus de două ori și a fost la 20 de secunde de victorie, dar, ca de obicei, calmă, calculată, curajoasă, ambițioasă, Andreea și-a concentrat toată forța fizică și psihică pe un ultim atac și i-a reușit. 
Andreea Beatrice Ana a început luptele în urmă cu aproape 10 ani, sub îndrumarea antrenorului Marian Oancea, alături de care a stat nouă ani, până a făcut trecerea de la CS Mangalia la CSA Steaua București. Andreea Ana este la fel de meticuloasă și atentă și în afara saltelei, reușind cu brio să combine sportul și învățătura, notele sale fiind oglinda ambiției sale. 


Visul său rămâne cucerirea unei medalii olimpice, iar la cei doar 18 ani ai săi, timpul îi este cel mai mare aliat, în a-i călca pe urmă idolului ei, luptătoarea americană Helen Maroulis, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio, și multiplă medaliată mondial. 


„Sunt fericită că am adus prima medalie la această ediție a Campionatului European de la București. Pentru mine este o medalie extrem de valoroasă și importantă, deoarece este prima obținută la nivel de seniori”, a declarat Andreea Ana, după festivitatea de premiere. 


România mai are o medalie asigurată, după ce Kriszta Incze s-a calificat în finala categoriei 65 de kilograme, acolo unde o întâlnește pe Elis Manolova, din Azerbaidjan. România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din București în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câștigat cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37474 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2266 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6989 secunde