Luna aceasta, Mamaia devine capitala europeană a sportului

Joi, 10 Martie 2016
510
Peste 500 de sportivi români și străini aleargă la Maratonul Nisipului Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc peste mai puțin de trei săptămâni (duminică, 27 martie), în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, peste 500 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre, iar alte câteva sute de susținători și-au anunțat prezența. 


Ajuns la a treia ediție, evenimentul sportiv internațional este organizat de Asociația Sportivă "SanaSport" și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Con-stanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. 


Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și conține trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10 km) și crosul Family Run (aproximativ 1 km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. 


Premii în valoare de 26.600 lei 
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Florin Szomyu (2:45:46 - la masculine) și de Nicoleta Ciortan (3:24:37 - la feminin), în valoare de 500 lei. În același timp, premiate vor fi și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.


Aleargă pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale 
La această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă și anume reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Jude-țean de Urgență Constanța. 


Prin proiectul social, intitulat sugestiv "Dăruiește primul zâmbet" și inițiat de către Asociația "Dăruiește Aripi", comunitatea sportivă SanaSport va lupta pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța. La nivelul județului, rata este de trei ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanța, în secția de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună. 


"Ediția din acest an a Maratonului Nisipului este cu atât mai specială, cu cât am înțeles cu toții nevoia salvării copiilor nou-născuți, din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate din județul Constanța. Vom alerga pentru a salva vieți, vom alerga pentru sănătate și pentru a promova litoralul românesc la nivel internațional. Comunitatea sportivilor internaționali este alături de noi, a demonstrat și în edițiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că, în acest an, s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulți pasionați ai spor-tului", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru. 


Pagina a fost generata in 0.1899 secunde