LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, șantier în lucru. "Lucrurile se mișcă și sper să le terminăm cu bine"

1551

Articole de la același autor

După ani de zile de promisiuni deșarte, în sfârșit, la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", lucrurile s-au pus în mișcare. De câteva zile bune, echipe de muncitori mărșăluiesc, necontenit, prin curtea instituției, și lucrează la reabilitarea căminului și a cantinei.


S-a început cu dezafectarea vechii construcții, apoi se va continua cu modernizarea și dotarea liceului. Astfel, directorul Andrei Szemerjai a trebuit să găsească o soluție pentru a asigura copiilor, în continuare, condiții decente de cazare și masă. 


Firma de construcții din București, SC Hidro Salt B-92, și-a luat angajamentul de a finaliza lucrările până la finele anului 2018. Până atunci, elevii iau masa într-o sală, oarecum improvizată, în incinta liceului, dar care a primit toate avizele sanitare de funcționare din partea instituțiilor de specialitate. 


În aceste momente, internatul este împărțit în două: o parte este în construcție, iar în cea de-a doua sunt comasați elevii. Când vor termina de finisat prima parte a internatului, elevii se vor muta în jumătatea nouă, iar constructorii își vor concentra atenția asupra celorlalte paliere. 


Situația este una delicată, însă, în Constanța nu există alt spațiu unde să fie cazați elevii până la finalizarea lucrărilor. De asemenea, casa scării internatului va fi demolată și refăcută complet, sub o altă formă și organizare, iar spațiul gol de lângă aceasta va fi completat cu alte șase camere, speciale, pentru antrenori și sportivii de valoare ce vor călca baza sportivă.


"Este foarte important faptul că se lucrează intens, la foc automat. Lucrurile se mișcă și sper să le terminăm cu bine până la începutul anului 2019, cel târziu. Involuntar ne gândim la sala de sport de la CSS 1 Constanța, construită în proporție de 70%, dar care este blocată de ani de zile. Nu vreau să cred că putem ajunge în postura lor. Nu ne este frică de eventuale probleme de finanțare, ci de surprizele ce pot apărea pe parcurs. Fiind clădiri vechi, te poți lovi întotdeauna de neprevăzut, iar acest lucru ar putea înfrâna lucrările, deoarece nu ar fi incluse în bugetul inițial al proiectului", a declarat directorul Andrei Szemerjai.


La momentul respectiv, nu am înțeles exact de unde această urmă de reținere sau scepticism din vocea fostului atlet constănțean, însă m-am convins odată cu transcrierea numelui firmei bucureștene în motoarele de căutare ale internetului. 


Se pare că SC Hidro Salt B-92 a avut probleme în trecut cu reabilitarea Școlii "Ștefan cel Mare" din Focșani, dar și cu refacerea sălii de sport a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani. În cazul Școlii "Ștefan cel Mare", constructorul a câștigat proiectul la licitație, însă a mai solicitat o sumă de bani considerabilă pentru a termina lucrarea, susținând că bugetul a avut de suferit din pricina unor lucrări neprevăzute. 


Să sperăm că nu vom avea parte și la Constanța de probleme neprevăzute. Nu ar reprezenta o bilă albă pentru Primăria Municipiului Constanța. Cu toate acestea, cei care ar avea cel mai mult de suferit ar fi elevii. 


De pe băncile Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța au răsărit campionii contemporani Cătălina Ponor, Simona Halep, Horia Tecău, Eliza Samara și mulți alții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0503 secunde