Campionatul Naţional de rugby juniori U19

LPS Constanţa s-a impus în restanţa cu CNAV-CS Dinamo şi „iernează” în fotoliul de lider

206
LPS Constanţa s-a impus în restanţa cu CNAV-CS Dinamo şi „iernează” în fotoliul de lider - 26445760846245002076302775286876-1638884771.jpg

Articole de la același autor

Echipa de rugby juniori U19 a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa s-a impus, cu scorul de 27-17 (3-17), în faţa marii rivale CNAV-CS Dinamo Bucureşti, într-o partidă restantă din etapa a doua a Campionatului Naţional, disputată pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii.

Formaţia antrenată de Radu Nicolae Mocanu a reuşit trei eseuri, toate transformate, constănţenii mai punând puncte pe tabelă din două lovituri de penalitate. De partea cealaltă, bucureştenii au contabilizat două încercări, ambele transformate, şi o lovitură de penalitate.

Acesta a fost ultimul meci al echipei din Constanţa din turul Campionatului Naţional.

„Echipa a jucat cu o dăruire exemplară, reuşind o victorie care îi consolidează prima poziţie în clasament la jumătatea campionatului. Felicitări jucătorilor şi întregului colectiv tehnic, nici că se putea un cadou mai frumos de Moş Nicolae”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

Aşadar, iarna prinde echipa constănţeană în fotoliul de lider, cu 29 de puncte (şapte jocuri), urmată, în ordine, de CSS Gura Humorului (23 p, 6 j), ACSOV Pantelimon (20 p, 6 j), CNAV-CS Dinamo (19 p, 6 j), CSA CSS Steaua Bucureşti (10 p, 5 j), CSS Bârlad (10 p, 7 j), CSS Unirea Iaşi (0 p, 3 j) şi Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” (0 p, 6 j).

Campionatul se va relua la anul, în data de 20 martie, când LPS Constanţa va întâlni, în cadrul etapei a opta, prima returului, pe stadionul „Mihail Naca”, pe CSS Bârlad. Sezonul regulat se va încheia pe 8 mai, apoi vor începe partidele din fazele superioare.

XXX

Anul 2021 se încheie în forţă pentru rugby-ul românesc, cu un meci de pregătire între România A şi Emerging Italy (Italia A). Partida va avea loc pe „Stadio Lanfranchi” din Parma, sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 15.00.

Pentru această întâlnire, staff-ul tehnic format din Andy Robinson, Stevie Scott şi Sosene Anesi a selecţionat un număr de 36 de jucători. Reunirea lotului va avea loc duminică, 12 decembrie, la sediul Federaţiei Române de Rugby, stagiul de pregătire urmând să aibă loc la Bucureşti.

„Acest meci este oportunitatea perfectă pentru jucători să continue evoluţiile bune pe care le-au avut în partidele din noiembrie. Perioada de iarnă este una în care jucătorii români nu au meciuri; astfel, ne-am gândit că este important să ne antrenăm împreună, să avem un nou stagiu de pregătire şi un meci pentru ca jucătorii să arate cât de mult au progresat”, a declarat selecţionerul Andy Robinson.

Foto: Facebook / Radu Nicolae Mocanu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5307 secunde