LPS Constanța merge cu șapte sportivi la Cupa României la lupte

401
LPS Constanța merge cu șapte sportivi la Cupa României la lupte - lps1-1572380177.jpg

Articole de la același autor

Luptătorii constănțeni se pregătesc pentru o nouă competiție importantă la care vizează, ca de obicei, cucerirea mai multor medalii. Este vorba despre Cupa României la lupte - cadeți, eveniment care va avea loc la Pitești, în perioada 1-3 noiembrie. 


Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța va participa la acest concurs cu nu mai puțin de șapte luptători: Gabriela Cuc, care va evolua la lupte feminine, categoria 53 de kilograme, Amalia Rătunzeanu și Cristina Roșioru, ambele la categoria 65 de kilograme, Mihai Caraciobanu, la lupte libere, categoria 53 de kilograme, Cosmin Nuică, la categoria 60 de kilograme, iar la lupte greco-romane, Constantin Păun, la categoria 110 kilograme, și Ștefan Popa, la categoria 65 de kilograme. 
Ei vor fi însoțiți de antrenorul Ioan Giuglea, cel care este foarte optimist înaintea acestei competiții. 


"Abia aștept să ajungem la Pitești și să înceapă competiția. Pentru mine, Cupa României este foarte importantă, deoarece sportivii acumulează puncte care la finalul anului vor conta în clasamentul general. Mă aștept ca elevii mei să aibă evoluții foarte bune și să ne întoarcem cu patru sau cinci medalii, dintre care una sau două să fie de aur", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ioan Giuglea. 


Fariștii rămân acasă 
Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" este singura formațiune din Constanța care va merge la Cupa României de la Pitești. Clubul Sportiv Farul a participat la foarte multe evenimente de acest gen, însă, de această dată, sportivii săi vor rămâne acasă. 
"Eu unul mi-aș fi dorit să merg. Puteam să particip cu patru sportivi și să facem o treabă frumoasă. Conducerea clubului a luat hotărârea să nu mergem la această competiție, astfel că respectăm decizia", a declarat Grigore Gheorghe, antrenor în cadrul secției de lupte a CS Farul. 


Contactat telefonic, directorul Clubului Sportiv Farul, Sorin Bașturea, a explicat situația. 


"Noi avem un buget pe care trebuie să îl gestionăm. În urma unei ședințe în consiliul de administrație, am hotărât să nu mergem la acest eveniment. Cupa României la lupte este o competiție importantă, însă nu avem ce să facem. Când ai un ban în buzunar, trebuie să ai grijă cum îl cheltui. La finalul anului, cât și la începutul anului viitor, avem foarte multe echipe care vor face cantonamente. Trebuie să plătim aceste cantonamente și sunt foarte costisitoare. Prefer să mergem în pregătirea de iarnă, decât să mergem la Cupa României la lupte", a declarat, pentru "Cuget Liber", Sorin Bașturea. 


XXX 
În perioada 8-9 noiembrie, la Putna, vor avea loc întrecerile Cupei României la lupte pentru juniori. Și la această competiție, LPS "Nicolae Rotaru" va merge cu patru sportivi - Andrei Savu, categoria 55 de kilograme, Iulian Popa, categoria 63 de kilograme, Ștefan Popa, categoria 67 de kilograme, și Sandu Botnar, categoria 86 de kilograme. 


LPS va avea și o fată la acest eveniment, în persoana Alexandrei Condruț, care va participa la categoria 62 de kilograme. 
"De la Putna, sperăm să ne întoarcem cu cel puțin trei medalii", a adăugat Ioan Giuglea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6965 secunde