Lotul olimpic de bob al României, antrenamente în China. „Sunt reguli extrem de severe!”

220
Lotul olimpic de bob al României, antrenamente în China. „Sunt reguli extrem de severe!” - bob-1634211191.jpg

Articole de la același autor

Pentru componentele lotului feminin olimpic de bob al României, începe cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022. Tricolorele se antrenează de câteva zile în China, unde restricţiile sanitare sunt extrem de severe.

Sportivele Andreea Grecu, pilotul nr. 1 la ora actuală din bobul feminin românesc, Katharina Wick şi Teodora Vlad, ambele împingătoare, însoţite de antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, se află într-un stagiu de pregătire de trei săptămâni în China şi au efectuat deja primele coborâri pe pârtia olimpică de la Yanqing.

„Este o pârtie foarte tehnică, lungă, dar nu periculoasă. Abia aşteptăm să concurăm pe ea”, a declarat Andreea Grecu.

„Am ajuns cu bine în China, am intrat în «bula» epidemiologică, sunt reguli extrem de severe, incomparabile cu cele din Europa. Suntem într-un sistem închis, urmăm trasee precise cu autocarul, de la hotel la pârtia de antrenament, apoi înapoi la restaurant şi direct în camera de hotel. Nu interacţionăm cu nimeni!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de Iarnă, tricolorele au nevoie de rezultate cât mai bune în cele opt etape de Cupă Mondială: două la Winterberg, două la Altenberg (Germania), două la Innsbruck (Austria), una la Sigulda (Letonia) şi una la St. Moritz (Elveţia).

„În fiecare dintre aceste etape se acordă puncte care contează în clasamentul general, iar echipajele care ocupă primele 20 de locuri se califică la Jocurile Olimpice. Noi nu avem emoţii în privinţa calificării, însă, la Jocurile Olimpice, lupta este deschisă, multe echipaje trag îndreptăţit la medalii”, a explicat tehnicianul constănţean.

La rândul lor, şi componenţii lotului olimpic masculin de bob al României se antrenează pe pista olimpică de la Yanqing. Elevii lui Iulian Păcioianu se acomodează cu pista, una cu dificultate tehnică mare. Pilotul Mihai Tentea ştie că aceste coborâri îi vor fi utile anul viitor şi încearcă să îşi imprime în memorie fiecare detaliu al traseului. Tentea şi colegii lui, Ciprian Daroczi, Raul Dobre, Cristian Radu, Mihai Păcioianu, vor rămâne până la finalul lunii în China.

Sportivii români participă la un stagiu internaţional de pregătire în China alături de marile naţiuni ale acestei discipline.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice, un eveniment multi-sportiv internaţional major, va avea loc, în perioada 4 - 20 februarie 2022, în China, la Beijing.

XXX

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că procentul sportivilor care s-au vaccinat împotriva virusului Covid-19 şi care vor participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing se apropie de 100%.

„Suntem în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, urmează competiţii la care sportivii români vor participa, cum ar fi Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, unde toată lumea trebuie să fie vaccinată. Nu este permis accesul în China dacă nu eşti vaccinat, doar cu carantină prealabilă de 21 de zile, dar procentul este aproape de 100% în ceea ce priveşte acest subiect şi este un gest de normalitate în această perioadă”, a precizat preşedintele Mihai Covaliu.

Foto: Facebook / CSA Steaua Bucureşti

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5958 secunde