Lotul Australiei de gimnastică va fi coordonat de un antrenor român

468
Lotul Australiei de gimnastică va fi coordonat de un antrenor român - 100-1488546411.jpg

Articole de la același autor

Antrenorul american de origine română, Mihai Brestyan, a fost numit în funcția de antrenor al echipei feminine de gimnastică artistică a Australiei, transmite Reuters.


Mihai Brestyan a plecat din Arad în Statele Unite în 1985 și le-a antrenat pe Aly Raisman (șase medalii olimpice) și Alicia Sacramone (multiplă campioană mondială). A condus echipa SUA la Mondialele din 2010 și 2015, fiind recunoscut ca un mare specialist la sol. Brestyan a fost desemnat cel mai bun antrenor de gimnastică din SUA în 2005, 2011 și 2013 și a pregătit-o pe Raisman mai bine de 12 ani.


Brestyan va coordona echipele naționale de junioare și senioare ale Australiei într-o serie de cantonamente.


''Suntem încântați că un antrenor cu experiența și rezultatele lui Mihai va conduce generațiile viitoare de gimnaste și antrenori, cu gândul la Jocurile Commonwealth de la Gold Coast de anul viitor și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, și după aceea'', a declarat președintele federației australiene de gimnastică, Sam McKay.


Raisman a câștigat câte trei medalii la JO de la Londra și JO de la Rio, inclusiv aur cu echipa Statelor Unite la ambele ediții. De asemenea, are un titlu olimpic la sol, în 2012, la Londra.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2891 secunde