LIVE TEXT. Eveniment sportiv important pentru fotbalul din Constanța! FC VIITORUL FUZIONEAZĂ CU FC FARUL

1691

Articole de la același autor

În câteva minute, la hotelul Iaki din stațiunea Mamaia, va începe evenimentul prin care se va anunța fuziunea dintre Cluburile FC Viitorul și FC Farul Constanța. 


Sunt prezenți la eveniment conducătorii celor două cluburi, foste glorii ale fotbalului constănțean, conducători de structuri sportive și de diverse instituții, antrenori și actuali fotbaliști. 


Au venit și reprezentanții autorităților locale, Constanța și Ovidiu, primarii Vergil Chițac și George Scupra. Ulterior, acestora li s-a alăturat și președintele CJC, Mihai Lupu. 


Potrivit organizatorilor, acțiunea de astăzi face parte dintr-un proiect unic pentru fotbalul constănțean, o singură echipă, un singur brand. 
Gică Popescu, președintele FC Viitorul: "Este un moment cu dublă semnificaţie, fuziunea celor două branduri şi întoarcerea lui Hagi pe banca tehnică. Va fi o singură galerie, un singur spirit! Suntem împreună, Farul Constanţa! Toate echipele de juniori vor fi la Farul. Prezenţa suporterilor, autorităţilor locale, a legendelor ne dă speranţe că acest proiect va trece la un alt nivel superior".
Prezent la eveniment, preşedintele CJC, MIhai Lupu a spus că "rolul autorităţilor locale este de a susţine astfel de acţiuni. Dincolo de declaraţii este nevoie de construirea unui nou stadion, a infrastructurii sportive, săli, terenuri, asta ţine de autorităţile locale. Trebuie să ţinem cont de experienţa legendelor".
El a adăugat că au fost piedici pentru ca, în judeţul Constanţa să nu se facă nimic, să nu se construiască nimic. 
În plus, pentru ca noul proiect să fie un succes, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a mai adăugat că important este să aducă alături de acest proiect şi oamenii de afaceri.
Primarul Constanţei Vergil Chitac: Când mulţi se dezbină, noi ne-am unit forţele pentru acest proiect, Farul Constanţa. Ne gândim la copiii Constanţei, la educaţie, la noul stadion care vă asigur că va prinde contur. Vom reconstrui stadionul, se termină curând studiul de fezabilitate. Apoi vom merge cu proiectul către CNI. Voi face tot ce ţine de mine, ca primar, ca Farul să joace cât mai curând pe noul stadion. E un lucru concret pe care îl va face Primăria Constanţa. După ce va fi gata, noul stadion va trebui să producă bani. ".
Primarul din Ovidiu, George Scupra: Sunt sigur că Hagi va fi un far călăuzitor pentru fotbalul constănţean. Este o ancoră venită la timp şi trebuie să ne agăţăm cu toţii de ea. 
Ciprian Marica: Este o zi istorică. Mulţumim suporterilor, cei care au renăscut acest club, au avut încredere. Nu visam să ajung să-l am ca partener pe idolul copilăriei mele, Gică Hagi. Toţi suntem trecători, important e să se lase ceva în urmă pentru Constanţa. 
Gheorghe Hagi: Am crescut la Farul, echipa care m-a format, trebuie să o ducem înainte. Suntem obligaţi să facem un fotbal bun, să facem o echipă mare, împreună putem deveni cei mai buni!

La acest moment, Gică Popescu îl anunţă pe noul manager tehnic, în persoana lui Gică Hagi.
"Trebuie să producem buget, consistent şi bun, pentru a aduce jucători de valoare pentru performanţă. Greul abia acum începe, e nevoie să fim responsabili", a mai spus Gheorghe Hagi.
În altă ordine de idei, edilul Constanţei, Vergil Chiţac a anunţat că stadionul vechi va fi demolat. "Studiile au arătat că nu poate fi nimic folosit din infrastructura actuală. Noul stadion va avea capacitatea de 18.000 de locuri", a spus Chiţac.
La rândul lui, Gheorghe Hagi a precizat că îi era dor să revină antrenor. 
"Vom juca pentru suporteri, fotbal ofensiv, să transmit echipei mentalitatea de învingători. Sper să aducem victorii multe, constănţenii să fie fericiţi. L-am luat pe Aioanei, portar de 21 de ani, de mare perspectivă. O să mai aducem mijlocaşi, pe atacantul Adi Petre", a mai spus Hagi.
Elena Frincu: Hagi, lecţie de ţinută şi curaj. Mulţumiri eroilor vremurilor mele. Dacă ai fotbal în judeţ, ai stare de bine în regiune. Tinerii farişti au o moştenire grea de dus înainte. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9014 secunde