Campionatul Național de șah pe echipe, Diviziile A și B

Liniște la Mamaia, trec regele și regina!

1552
Criza din economie și-a pus amprenta și pe desfășurarea Campionatelor Naționale de șah pe echipe, desfășurate, pentru prima dată după 1989, la Mamaia, la Complexul Cleopatra.
"Datorită dificultăților financiare prin care trec cluburile, o parte dintre echipe nu au putut participa, locul acestora fiind luat de următoarele clasate în Divizia B de anul trecut. În felul acesta, și echipa constănțeană CS Sissa a făcut trecerea de la B la A cam pe nepregătite, având în vedere că, în prima divizie, se joacă la șase mese, iar la Divizia B, unde înscrierea este liberă, sunt doar patru jucători plus rezervele. Oricum, profitând de ocazia de a juca acasă, cu cheltuieli minime și cu unele transferuri de ultimă oră (M. Pavlov, de la Victoria Techirghiol la Callatis Mangalia, și N. Paris, de la Palatul Copiilor la CS Sissa), patru cluburi constănțene participă la aceste cam-pionate: Callatis Mangalia la DA - feminin și DB - masculin, CS Sissa Constanța DA - masculin și feminin, Congaz Constanța la DB - masculin și Palatul Copiilor la DA - feminin", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache.
Prima rundă a adus și unele mici surprize, cum ar fi egalul dintre Potaissa Turda (cu marele maestru internațional Andrei Istrățescu la prima masă) și Colosseum Giurgiu, în rest rezultatele fiind următoarele: CSU Arad - CS Sissa 4 ½ - 1 ½ , SC Ineu - CS Deva 3-3, SC Bistrița - CSU Ploiești 1-5, SC Cugir - CM Baia Mare 2 ½ - 3 ½.
La feminin, Arzu Salim (11 ani) și Andreea Panainte (9 ani), de la Palatul Copiilor, nu au reușit să facă față experimentatelor adversare ale echipei din Lugoj, Ligia Jicman - multiplă campioană națională și Iseline Lolici, pierzând meciul cu 0-2.
Celelalte două echipe constănțene au jucat împreună, Callatis Mangalia impunându-se în fața echipei CS Sissa cu scorul de 1 ½ - ½ . Arbitrii au mai consemnat următoarele rezultate: CM Baia Mare - Viitorul Cluj 0-2, Colosseum Giurgiu - CSU Arad ½ - 1 ½ .
Ultima rundă se va desfășura duminică, 10 octombrie, de la ora 9.00, tot la Complexul Cleopatra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Octombrie 2010
Stire din Sport : Aici, doar creierul contează!
Luni, 20 Septembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Bilanțul lui Mazăre dă cu minus
Pagina a fost generata in 0.1908 secunde