Liceul "Decebal", campionul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar Constanța, la baschet

691

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Decebal" Constanța încheie supremația celor de la Liceul Teoretic "Traian" și câștigă Olimpiada Națională a Sportului Școlar Constanța la baschet, ediția 2018-2019, după o finală câștigată împotriva Liceului Teoretic "George Călinescu", scor 54 - 42. 


După ce ani la rând Liceul Teoretic "Traian" a fost campioana și reprezentanta județului Constanța la ONSS faza națională, ediția 2018-2019 a adus și o nouă campioană de județ. Liceul Teoretic "Decebal" și-a luat revanșa în acest an, după ce anul trecut pierduse finala chiar cu cei de la "Traian", an în care "Traian" s-a putut baza pe mai mulți jucători angrenați în baschetul de performanță dar care erau în ultimul an de liceu.


Acum, fără aportul celor cu experiență dar cu tineri talentați care vin din urmă, Liceul Teoretic "Traian" (prof. Mariana Bulac) a reușit să termine pe locul III în această ediție de ONSS, Liceul Teoretic "George Călinescu" pe locul II (prof. Camelia Giuran), iar cei de la Liceul Teoretic "Decebal" pe primul loc.


Liceul Teoretic "George Călinescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Cosntanța, Liceul Teoretic "Ovidius", CN Militar, Liceul Teoretic "Carol", Liceul de Telecomunicații, se prezintă de la an la an tot mai frumos punând generațiile tinere în valoare și construind echipe care cresc în performanță de la o ediție la alta.


"Trebuie să felicităm toate cadrele didactice care au fost alături de copii și elevi la această ediție de ONSS 2018-2019, toate unitățile de învățământ care pun accent pe programul sportiv și pe dezvoltarea acestuia pe termen lung, și nu în ultimul rând trebuie să mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Constanța pentru implicarea și promovarea sportului în școli și licee! Sportul și educația trebuie să coexiste în sport, fie că e la nivel didactic sau/și de performanță! Faptul că aceste competiții se desfășoară cu tribune pline, este meritul tuturor! Sperăm ca la ediția următoare să ne autodepășim", a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța.

Iată componența celor două combatante din finală: Liceul Teoretic "Decebal" (prof. Mirela Negrea și Adriana Cosntantin) - Sergiu Ursu, Bogdan Chihaia, Ștefan Gribinic, Cristian Mosor, Eduard Costache, Alexandru Borș, Ștefan Vladu, Rareș Marin, Cătălin Florea, Radu Sicoe, Alex Stan; Liceul Teoretic "George Călinescu" (prof. Camelia Giuran) - Radu Mihai, Dimitri Petrina, Pegkas Panaiotis, Adrian Mocanu, Răzvan Niculae, Dragoș Crăciun, David Miron și Luca Cioban.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4062 secunde