Noi medalii pentru atleții veterani constănțeni

"Leii de mare", viteză și rezistență la Maratonul Zăpezii

199

Articole de la același autor

Constanța a avut reprezentanți de cinste la Maratonul Zăpezii de la Râșnov, toți cei trei "lei de mare" reușind să termine reuniunea pe podiumul de premiere.

Aproximativ 200 de participanți

s-au aliniat la startul celei de-a doua ediții a Maratonului Zăpezii de la Râșnov, competiție organizată de Asociația Club Sportiv Eco-Alpin, Centrul de Pregătire Montană Himalaya și Primăria orașului Râșnov, în deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Printre temerari, s-au aflat și trei constănțeni: Alexandru Pop, Marian Piron, de la CS CFR Constanța, și Vasile Tilibașa, de la Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șaguna", cu toții prinzând poziții pe podium.

Astfel, în proba de maraton, Marian Piron s-a clasat pe locul II la categoria +45 de ani și pe locul VII la general, iar la semimaraton, Alexandru Pop a terminat primul la categoria +45 de ani și al doilea la general, iar Vasile Tilibașa a fost primul la categoria +40 de ani și al șaptelea la general.

"Startul s-a dat din dreptul trambulinei de sărituri Râșnov, apoi s-a alergat pe un traseu montan, inclusiv prin Cetatea Râșnov, punctul de sosire fiind Cabana Himalaya. Foarte rar ne-am «întâlnit» cu șoseaua, cu asfaltul, predominant fiind drumul forestier. Zăpadă a fost puțină, mai mult noroi!", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Pop.

Colegul său de club, Marian Piron, este convins că rezultatele puteau fi chiar mai bune, dacă ar fi purtat un echipament corespunzător.

"A fost un maraton în condiții speciale. Cei care ne-au întrecut au avut încălțări montane, în timp ce noi, «leii de mare», am purtat echipamentul obișnuit. Dar le promit că ne luăm revanșa", a spus Piron, care a ținut să remarce în mod special un grup de copii participanți la competiție: "M-au impresionat cei 42 de elevi de la Cambridge School din Brașov, foarte ambițioși și bine pregătiți, care au purtat o ștafetă pe traseul maratonului. Fiecare elev a alergat câte un kilometru, în aplauzele celor de pe margine".

La rândul său, Vasile Tilibașa a subliniat duritatea competiției: "Un concurs foarte solicitant, în care trebuia să alergi cu mare atenție, un pas greșit putând genera accidentări serioase".

Reuniunea atletică de la Râșnov a cuprins, în afară de probele de maraton și semimaraton, o cursă de 15 km și o alta de 30 km. La semimaraton, printre cei 40 de participanți, s-a aflat și veteranul Gheorghe Moșion, care, chiar în ziua concursului, a împlinit vârsta de 80 de ani. La maraton (66 participanți, cu Piron pe post de decan de vârstă), ultimul a sosit, după vreo șapte ore, un sportiv brăilean, care s-a rătăcit, a ajuns în Cetatea Râșnov după ce se închiseseră porțile (!!!), însă a regăsit resurse fizice și psihice pentru a trece linia de sosire.

Atleții constănțeni se pregătesc acum în vederea participării la două competiții de primăvară importante: Semimaratonul Internațional Brașov Intersport (ediția a II-a; 6 aprilie) și Semimaratonul Internațional București (18 mai).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.706 secunde