Liga Națională de baschet feminin, Grupa B

Le-au învins și pe mureșence! CS Phoenix-Știința, lideră autoritară

382
Le-au învins și pe mureșence!  CS Phoenix-Știința, lideră autoritară - csphoenix-1541004832.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța s-a impus, ieri, la Sala Sporturilor, în fața celor de la CSM Târgu Mureș, scor 73-61 (42-31), într-o partidă contând pentru etapa a Vl-a a Ligii Naționale, Grupa B.

Trupa de pe litoral, antrenată de Predrag Stanojcic și Volha Tămârgeanu, a contabilizat o victorie muncită. Phoenix-Știința a condus ostilitățile pe parchet trei sferturi de partidă, însă adversarele au găsit puterea de a riposta și de a se apropia periculos. În ultimul sfert, cu doar cinci minute înainte de final, tabela Sălii Sporturilor arăta egalitate, scor 56-56, dar spiritul de luptă al echipei, valoarea și inspirația conducătoarei de joc, americanca Chelsea Douglas, au făcut ca Phoenix-Știința să rămână singura echipă neînvinsă din Liga Națională, Grupa B.

Pentru constănțence, au marcat: Vladinka Erak (23 puncte), Chelsea Douglas (17), Andreea Beldian (10), Teodora Armanu (8), Jelena Jovanovic (6), Bianca Fota (5), Cristiana Cutaș (4).

"Partida a fost foarte dificilă, ținând cont de experiența pe care o are echipa din Târgu Mureș. Ne bucurăm că fetele au luptat până în ultima secundă și au reușit să obțină victoria", a declarat președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

v v v

Campionatul va lua pauză timp de trei săptămâni, ocazie perfectă pentru tânăra sportivă legitimată pe litoral Ecaterina Armanu (20 de ani) de a debuta în tricoul reprezentativei de senioare a României, în dubla cu Franța și Finlanda, din campania de calificare la Womens EuroBasket 2019.

"Chiar dacă am mai evoluat pentru echipele de juniori ale României, sunt foarte fericită și onorată să fiu convocată la prima reprezentativă. Partidele cu Finlanda și Franța trebuie jucate, chiar dacă nu mai avem șanse de calificare. Noi, cele care vom intra pe teren, trebuie să dăm tot ce avem mai bun", a declarat Ecaterina Armanu.

v v v

Președintele Cristian Mănăstireanu și-a asumat greșeala comisă în runda a doua a Ligii Naționale, în partida cu CSM CSU Oradea, atunci când pe teren s-a aflat și Chelsea Douglas, jucătoare suspendată. Americanca a comis un fault tehnic în primul meci, iar oficialii nu au achitat taxa ce i-ar fi permis scutirea suspendării. Astfel, Phoenix-Știința a pierdut acea partidă cu 0-20 și i-au fost "radiate" două puncte din clasament.

Chiar și așa, formația constănțeană rămâne lideră incontestabilă a grupei. Cu cinci victorii din cinci partide, Phoenix-Știința împarte primul loc cu adversara din Târgu Mureș, cea care a acumulat trei victorii și două înfrângeri până acum.

"Legat de meciul cu Oradea, noi am avut foarte multe activități în acea perioadă și ne-am împărțit cum am putut. Am avut meciurile de Ligă Națională, Campionatele Naționale de juniori, dar și proiectele privind sportul pentru toți. Cei care au fost la Oradea au omis acest fault tehnic. Îmi asum această greșeală. Mi-am cerut scuze față de echipă, fiindcă au muncit pentru acea victorie, iar acum este istorie. Din fericire, nu afectează clasamentul și am demonstrat de fiecare dată până acum că suntem superiori oricărei echipe din grupă. Sperăm să învățăm din aceste greșeli și să fim pregătiți când ne vom măsura forțele cu cele mai bune echipe din țară, în Grupa A", a explicat președintele Mănăstireanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4635 secunde