Larisa Iordache nu va mai evolua la Europenele de gimnastică

347
Larisa Iordache nu va mai evolua la Europenele de gimnastică - image202012202449581041larisaior-1619280126.jpg

Articole recomandate

Sportiva română Larisa Iordache nu va mai evolua la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel, a anunţat, sâmbătă, Clubul Sportiv Dinamo, la care este legitimată.

''Larisa Iordache a părăsit astăzi spitalul în care a fost internată miercuri, după concursul de calificare. Criza renală a fost una severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat mâine în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă (cu cea mai mare notă)! În aceste condiţii, Larisa şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că decizia cea mai bună este renunţarea la concurs. În cele din urmă, sănătatea valoroasei noastre sportive este cea mai importantă'', se arată în comunicatul postat pe Facebook de club.

Larisa Iordache a obţinut miercuri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul al patrulea în calificări. Gimnasta a fost internată după concurs în spital, la Basel, cu o infecţie renală. Ea nu a putut evolua nici vineri, în finala de la individual compus.

Iordache se calificase în finala de la bârnă cu cea mai mare notă (13,466), iar în cea de la sol cu a şasea notă (13,400). Cum la sol prima rezervă era Maria Ceplinschi (13,266 în calificări), retragerea Larisei face care Maria să evolueze în finala de duminică, de la ora 15:00.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9351 secunde