Lacrimi românești la Rio. Handbalistele - out de la JO!

407
1
Lacrimi românești la Rio. Handbalistele - out de la JO! - lacrimi-1471272140.jpg

Articole de la același autor

După nouă zile de întreceri la Jocurile Olimpice de la Rio, delegația României bifează insucces după insucces, cele patru medalii cucerite până acum fiind rodul unor sclipiri individuale, nici pe departe consecință a unei strategii bine gândite.

Duminică seară, s-au spulberat și speranțele naționalei feminine de handbal a României. Tricolorele au fost învinse, scor 27-28 (13-14), de Norvegia și au părăsit competiția cu un bilanț dezamăgitor: două victorii și trei înfrângeri. Cu cea mai bună jucătoare de handbal din lume în 2015, Cristina Neagu, și cu două portărițe în formă, Paula Ungureanu și Ionica Munteanu, România nu a avut puterea de a străpunge defensiva de fier a scandinavelor, care au condus ostilitățile pe toată durata partidei. Ultima șansă ca fetele lui Tomas Ryde să acceadă în sferturi era ca Angola să învingă Spania. Acest lucru nu s-a întâmplat, ibericele impunându-se cu 26-22 (13-12).

"Sunt dezamăgit. Astăzi am plătit polița pentru înfrângerea cu Angola. Ne trebuie mai multă viteză în joc, ne trebuie o apărare mai bună, să ajutăm portarul. Nu vreau să mă gândesc acum la elimi-nare, vreau să mă gândesc la jucătoare. Am contract cu Federația Română de Handbal, trebuie să vorbesc cu președintele. Vedem dacă îi place sau nu activitatea mea, pentru că nu este vorba doar de naționala de senioare, ci și de cele de la U20 și U18", a declarat Tomas Ryde, la finalul partidei.

v v v

Singurul pugilist român aflat la Rio, Mihai Nistor (+91 kg), a avut parte, sâmbătă, de drama vieții sale sportive. A fost declarat învins în partida din turul secund, cu iordanianul Hussein Iashaish, după ce și-a trimis adversarul la podea în două runde din cele trei!

v v v

Atletismul este ramura unde avem prezenți cei mai mulți sportivi - 22, însă șansele ca unul dintre aceștia să câștige medalii sunt extrem de mici.

Printre ei, se numără și sportiva de la CS Farul Constanța, Cristina Bujin, care a luat startul în calificările probei de triplusalt, însă fără succes. Bujin și Andreea Panțuroiu nu au reușit nici măcar accederea în semifinalele probei. O altă încercare eșuată de a ajunge în finală a avut Ancuța Bobocel, la 3.000 metri obstacole, terminând la general pe poziția 38. Nici Bianca Răzor nu s-a descurcat mai bine, la 400 metri, terminând seria de calificări pe 6, insuficient pentru a merge mai departe. La maraton, Paula Todoran a terminat pe locul 101, iar Elena Cîrlan a abandonat după kilometrul 10.

v v v

Astăzi, 16 august, vor intra în concurs, de la ora 15.50, Marian Oprea (dacă se va califica) - în finala de triplusalt; de la ora 16, vor intra pe saltea luptătorii de greco-romane Alin Ciurariu (cat. 98kg) și Ion Panait (cat. 66kg), dar și gimnastul Andrei Muntean, de la ora 20, în finala de la paralele. 

Comentează știrea

DODO
16 august 2016
pacat...

de sportul romanesc dijmuit si furat de baietii destepti din domeniu ! unde sint vremurile cind numaram cu zecile medaliile nu cu degetele de la o mina

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.284 secunde