La orizont, Golden League! Şase jucătoare de la CS Medgidia, convocate la lotul naţional

307
La orizont, Golden League! Şase jucătoare de la CS Medgidia, convocate la lotul naţional - laorizont-1619620638.jpg

Articole de la același autor

Naționala feminină de volei a României s-a reunit, la Cluj-Napoca, pentru a pregăti participarea în prima competiție internațională a acestei veri, Golden League. Nu mai puţin de şase jucătoare de la CS Medgidia sunt convocate la lot.

Pentru această primă acțiune, a fost alcătuit un lot lărgit de 19 jucătoare, îmbinându-se experiența unora cu tinerețea și dorința de afirmare a altora. Au fost prezente la reunire 17 jucătoare, celelalte două, coordonatoarea Diana Balintoni (CSM Lugoj) și extrema Ariana Pîrv (AEK Atena), absentând din motive medicale. Ele se vor alătura programului echipei în momentul în care vor fi recuperate, informează Federaţia Română de Volei.

CS Medgidia, echipă care a terminat campionatul pe locul patru şi şi-a asigurat prezenţa în viitoarea ediţie a cupelor europene, a trimis la lot şase jucătoare: Marina Elena Cojocaru (coordonator), Diana Ariton (centru), Petruța Gabriela Orlandea (centru), Adriana Matei (extremă), Larisa Vasilică (universal) şi Mihaela Albu (libero).

Meciurile din Golden League, competiție care va începe peste o lună, vor fi folosite și ca o selecție pentru alcătuirea lotului în vederea participării la turneul final al Campionatului European, programat în luna august, și unde România este co-organizatoare.

Marele absent al acestei perioade de pregătire este, însă, chiar antrenorul principal, italianul Luciano Pedulla. Acesta este infectat cu virusul Covid-19 și a rămas în izolare acasă. Tehnicianul se simte bine, este asimptomatic și este prezent zilnic alături de fete și de membrii staff-ului prin intermediul platformei Zoom. El a făcut planul de pregătire și asistă live la toate antrenamentele, putând interveni atunci când situația o cere.

În aceste condiții, antrenamentele sunt conduse de cei doi secunzi ai lui Pedulla, Marius Măcicășan și Ciprian Dărnescu, acesta din urmă fiind nou cooptat în staff.

Luminița Trombiţaş, numită team manager

O altă noutate o constituie numirea în funcţia de team manager a fostei mari internaţionale Luminiţa Trombiţaş, jucătoare care a participat în calitate de coordonator la Campionatele Mondiale, Europene sau Universitare cu echipa României. De asemenea, este una dintre cele mai longevive jucătoare din istoria campionatului intern, retrăgându-se din activitate în 2016, la vârsta de 45 de ani.

Totodată, în funcția de manager general al naţionalei feminine a fost numit Vladimir Bacşiş, membru ales al Consiliului Director al Federaţiei Române de Volei.

Final Four-ul Golden League, la Ruse

După un stagiu de pregătire comună cu naţionala Azerbaidjanului, programat, în perioada 20-26 mai, la la Cluj-Napoca, tricolorele vor lua parte la întrecerile turneelor 1 şi 2 ale Golden League, care vor avea loc la Cluj (28-30 mai), respectiv în Franţa (4-6 iunie).

Turneul Final Four al Golden League va avea loc la Ruse (Bulgaria), în zilele de 19 și 20 iunie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde