ISJ, CFR, CS Cleopatra și Grupul Școlar "I. Gh. Duca" sunt partenere într-un proiect de cinci stele

La Constanța, se va înființa clasa cu program special de rugby

2732
La Constanța, se va înființa clasa cu program special de rugby - 54542969c936ea0358beddabee102b58.jpg
Patru instituții - Inspectoratul Școlar Județean, Grupul Școlar "I. Gh. Duca", clubul CFR Constanța și CS Cleopatra Mamaia - își dau mâna pentru a pune pe roate un proiect ce zăcea de mult prin sertare: înființarea clasei cu program special de rugby.

După ce a semnat contractul de parteneriat cu CS Cleopatra, grupare care se va implica financiar în proiect, Clubul Sportiv CFR Constanța solicită înființarea unei clase a IX-a cu program special de rugby, începând cu anul școlar 2010 / 2011, în cadrul Grupului Școlar "I. Gh. Duca".
"Clubul nostru dispune de baza sportivă necesară desfășurării pregătirii școlare cu acest profil: teren omologat de Federația Română de Rugby, vestiare dotate cu toate utilitățile și un instructor-antrenor cu profil rugby. Propunerea noastră către Grupul Școlar și ISJ vine după ce am obținut susținere financiară din partea CS Cleopatra, partener foarte important în proiect", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CFR Constanța, ing. Tudor Vlad.
Clasa a IX-a specială ce va fi formată la Grupul Școlar "I. Gh. Duca" va avea un efectiv de 30 de elevi-sportivi, care vor studia materiile școlare și se vor antrena împreună.
"Vom pregăti un adevărat comando. Copiii vor beneficia, gratuit, de cazare și masă din partea Grupului Școlar și de toate condițiile de antrenament pentru rugby. Vreau să mulțumesc doamnei inspector școlar general, Elena Buhaiev, pentru sprijinul acordat", a spus președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.
După cei patru ani de studiu, absolvenții acestei clase vor deveni nu numai buni jucători, potențiali componenți ai echipelor de Divizia Națională, ci și posesori ai carnetului de instructor sportiv, specializarea rugby.

Astăzi, încep acțiunile de selecție
Inițiatorii proiectului știu să prețuiască timpul, așa că acțiunile de selecție demarează chiar astăzi.
"Ne vom îndrepta atenția, cu preponderență, asupra copiilor din mediul rural, care au calitățile fizice necesare practicării rugby-ului. Le oferim șansa unei cariere în sport. Dacă se țin de treabă, sunt serioși și progresează, peste câțiva ani, ei vor deveni stâlpi pentru familiile lor. Sigur, îi invităm și pe elevii din școlile din oraș, dar știm că aceștia, de obicei, nu sunt dispuși să se înhame la o muncă ce presupune sacrificiu și mult efort fizic", a adăugat Tudor Vlad.
Elevii care doresc să fie componenți ai clasei cu program special sunt așteptați, începând de astăzi, între orele 10.00 și 14.00, la selecțiile de la CS CFR și de la Grupul Școlar "I. Gh. Duca". Înscrieri la trialuri se pot face și la telefoanele 0730/664.396 sau 0747/220.150.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3052 secunde