Alexandru Pop și Marian Piron, pe podium la Semimaratonul Internațional București

La concurență cu "gheparzii" kenyeni

868
La concurență cu

Doi constănțeni - Alexandru Pop și Marian Piron - au alergat umăr la umăr alături de campioni din Kenya și Etiopia, în cadrul primei ediții a Semimaratonului Internațional București, reușind chiar să prindă podiumul pe categorie.

Circa 3.000 de persoane, la toate categoriile de vârstă, au venit la București să-și testeze rezistența fizică și mai ales psihică, deoarece, pentru a termina asemenea cursă, chiar ai nevoie de un psihic de fier.
Nelipsiți de la concursurile de anvergură, Alexandru Pop și Marian Piron, de la CFR Constanța, au avut din nou succes, ei reușind să se claseze pe locurile 2 (timpul 1:31.20), respectiv 3 (1:33.45), la categoria +35 ani. La general, cei doi sportivi constănțeni s-au situat pe pozițiile 28, respectiv 34.
"Startul s-a dat din Piața Constituției, tot acolo fiind și linia de sosire. S-a alergat pe un traseu de 10,5 kilometri: Piața Constituției - Piața Unirii - Cheiul Dâmboviței - Opera Română - Spitalul Municipal - Cheiul Dâmboviței - Piața Constituției, acest traseu fiind parcurs de două ori. Bineînțeles, plutonul fruntaș a fost alcătuit din alergători din Kenya și Etiopia", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Pop.
Așa cum era de așteptat, atleții africani și-au tras partea leului. Kenyanul Anthony Maritim a câștigat proba masculină (1:03.51) și s-a ales cu un cec de 1.000 de euro, fiind urmat de compatrioții săi Richard Bartale (1:04.07), Andrew Kiprop (1:04.27), marocanul Benazzouz Slimani (1:09.09) și românul Ion Bocăncea (1:12.21).
La feminin, s-a impus Pamela Lisoreng (Kenya; 1:12.48), urmată de româncele Daniela Cîrlan (1:18.09), Nicoleta Alina Petrescu (1:18.29), Ana Rodean (1:20.26) și japoneza Hiroko Ogawa (1:35.55).

Alături de Gabriela Szabo
Alexandru Pop ne-a relatat și un moment-surpriză petrecut în timpul semimaratonului din București.
"Eram concentrat, urmăream și cronometrul, când, la un moment dat, m-am trezit alături de Gabriela Szabo! Am schimbat câteva cuvinte cu fosta campioană olimpică, ea nu avea număr de concurs, ci alerga alături de un copil pe care, probabil, îl pregătește pentru performanță. A fost o onoare pentru noi să fim în pluton, chiar și pentru scurt timp, cu o mare sportivă a României", a povestit "ceferistul" constănțean.

Pentru veteranii constănțeni, urmează o nouă provocare: Campionatul Național Masters de la București (9-10 iunie), unde vor alerga în câte două probe, având ca obiectiv cucerirea a 1-2 medalii.
Nu în ultimul rând, pe adresa lui Alexandru Pop a sosit invitația de participare la Maratonul de la Viena, care va avea loc în data de 14 aprilie 2013.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8778 secunde