Antrenorul "marinarilor" avertizează că disputa de sâmbătă nu e floare la ureche

"La Brănești, nu vom câștiga doar că suntem noi Farul Constanța"

1088

Articole de la același autor

După Chiajna, vine Brănești. A doua echipă care, după nume și palmares (comparativ cu Farul), aduce un zâmbet în colțul gurii, dar vai de constănțeni
dacă nu ies cu bine de pe teren sâmbătă, după ce au feștelit-o împotriva Concordiei...

După ce s-a fript cu Chiajna, Farul suflă și în iaurtul (sau în micii) de la Brănești. Antrenorul Marius Șumudică trage semnalul de alarmă: nu va fi deloc ușor, mare atenție!
"Victoria e o echipă mică, dar care își vede interesul, moare pe teren. De multe ori, ardoarea cu care joci și motivația când intri în teren bat valoarea. Brănești e vicelideră, are șase puncte, iar etapa trecută a învins Sportul Studențesc, o formație mult mai titrată, chiar în Regie. Noi trebuie să dăm uitării episodul Chiajna și să ne pregătim bine. Să nu creadă lumea că mergem la Brănești și câștigăm fluierând, că suntem noi Farul Constanța. Nu, va fi un meci greu, pe un teren foarte mic, iar stadionul, plin mereu, creează o mare presiune. Sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. După dușul rece cu Chiajna, avem nevoie imediat de un scor favorabil, astfel încât să uităm acel incredibil 1-4 și să abordăm cu un moral bun partida din etapa următoare, cu Petrolul, de la Constanța", a declarat Marius Șumudică.

Perjă, aproape de Farul
Farul a avut ieri un singur antrenament, de o oră și un sfert, în prima parte a zilei. Ședința a început mai devreme decât de obicei, pentru ca Șumudică să aibă timp suficient pentru a ajunge, ieri după-amiază, la meciul de Cupă Brănești - Sportul, unde și-a spionat adversarii din partida de sâmbătă, care începe la ora 11.
"În ciuda înfrângerii usturătoare cu Chiajna, așteptăm susținerea fanilor la Brănești, unde va fi un meci cu cuțitele pe masă. Partida e foarte importantă pentru noi. O victorie ne poate redresa, sub toate aspectele", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mircea Crainiciuc, președintele executiv al FC Farul, care ne-a spus și că "s-ar părea că Dănuț Perjă e aproape de Farul".
Meciul Victoria Brănești - Farul se joacă pe stadionul "Cătălin Hâldan" din Brănești (Ilfov) și va fi arbitrat de Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea); asistenți, Bogdan Gheorghe, Valentin Avram; rezervă, George Trandafir; observatori, Constantin Ștefan, Adrian Rămureanu (toți, din București). Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor, centralul de la acest meci a apărut, ieri, cu întârziere, oficialii federali căutând mai multe soluții. Se aude că, inițial, la meci fusese delegat Alexandru Deaconu, cu care Farul nu a fost de acord, întrucât "Brichetă" ar fi perceput ca un arbitru apropiat Stelei, la fel ca echipa din Brănești.

Puși pe ture
La antrenamentul de ieri, jucătorii i-au dat câteva motive de nemulțumire tehnicianului Farului, care a oprit un exercițiu (unde se lucra în două grupe de 7 contra 2) și, drept pedeapsă, le-a dat două ture de teren fotbaliștilor. Șumudică și-a îndreptat tirul verbal și asupra lui Mățel ("pregătește-te bine, că numai tu pierzi și, de sus de unde ești, te duci direct în cap") sau asupra lui Chico ("așa nu merge, greșești prea mult"). La sfârșitul exercițiului de presing 7 contra 2, grupa care a pierdut a făcut 30 de flotări. La finalul ședinței de pregătire, supărarea i-a trecut tehnicianului, care le-a spus jucătorilor: "Bravo, felicitări!". După antrenament, Șumudică a avut o discuție mai lungă cu portarul Vlas.

Psiholog la echipă
Clubul caută soluții pentru aducerea jucătorilor pe linia de plutire, după eșecul usturător din meciul cu Chiajna, care i-a bulversat și demoralizat pe fotbaliști, astfel că a adus la echipă un psiholog. Acesta a asistat din tribuna terenului secund la antrenamentul de ieri, umplând câteva foi cu notițe, iar după ședința de pregătire a avut și discuții individuale cu câțiva jucători.

Rastovac dă probe la Unirea Alba Iulia
Stoperul sloven Andrej Rastovac va da probe la prim-divizionara Unirea Alba Iulia, pentru șapte zile, începând de luni, 31 august. Rastovac nu mai intră în vederile lui Șumudică și a fost trimis la echipa a doua, alături de vârful sârb Gosic.
Cu Farul II se mai pregătește "exilatul" Pătrașcu, iar, de ieri, și fundașul stânga Laurențiu Florea, care nu a rămas la Gloria Buzău și s-a întors la Farul.

***

Eșec inexplicabil
"Nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat cu noi în meciul cu Chiajna. Vreau să le cer scuze suporterilor pentru jocul și rezultatul de vineri. Ne lipsește mentalitatea de învingători. Trebuie să ne revenim cât mai repede. La Brănești, va fi un meci pe viață și pe moarte, dar nu concepem decât victoria"
Bogdan Andone, mijlocaș Farul

Cu moralul la pământ
"Sper să ne revenim în deplasarea de la Brănești. Suntem supărați cu toții pentru ce s-a întâmplat cu Chiajna, a fost ca un trăsnet. După un start fulger de meci, a venit o catastrofă, care ne-a demoralizat"
Marius Ene, atacant Farul

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 August 2009
Stire din Sport : Ce vrăji mai face Cosmin Matei?
Pagina a fost generata in 0.5624 secunde