O nouă performanță pentru profesorul Traian Petcu

La 90 de ani, din nou campion național. Merită să fie Cetățean de Onoare!

470
3
La 90 de ani, din nou campion național. Merită să fie Cetățean de Onoare! - la90-1396884585.jpg

Articole de la același autor

A schimbat, recent, prefixul. Are 90 de ani, dar vârsta nu-l ține departe de pistele de concurs. Și nu numai că participă la campionate, dar mai și câștigă. Pentru toate acest titluri naționale aduse Constanței, profesorul Traian Petcu merită  să fie Cetățean de Onoare. 


Multe concursuri a câștigat Traian Petcu, de-a lungul timpului, la Pitești. De la această regulă, nu a făcut excepție nici la ediția 2014 a Campionatului Național de cros al veteranilor, reușind să se claseze pe prima treaptă a podiumului, la categoria 90 ani, la capătul unei curse de doi kilometri. 


"Campionatul Național de cros pentru veterani a fost organizat, impecabil, la Pitești, de Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Asociația Județeană de Atletism Argeș. Peste 120 de concurenți, din București, Brașov, Constanța, Ploiești, Alba Iulia, Iași, Petroșani, Sfântu Gheorghe și Pitești, s-au aliniat la start. Cei cu vârste de până la 60 de ani au alergat pe o distanță de patru kilometri. Pentru cei cu vârste de peste 60 de ani, traseul din Trivale a fost mai scurt, de numai doi kilometri", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Traian Petcu. 


Tot la Naționalele de cros de la Pitești, un alt veteran constănțean, Vasile Tilibașa, de la Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șa-guna", s-a clasat pe locul doi la categoria 45 de ani. 


Cariera profesorului Traian Petcu este una cu adevărat impresionantă. Și-a dedicat nu mai puțin de 78 de ani, din 1936 și până în 2014, atletismului: sportiv, antrenor, arbitru internațional, maestru al sportului. 


Și-a desfășurat activitatea în cadrul AS Constanța, Clubul Desrobirea al Muncitorilor de Port Constanța, apoi la Dinamo București. Multiplu campion național, medaliat la Campio-natele Mondiale, Europene și Bal-canice. Este unul dintre pionierii atletismului constănțean. 


Pentru toate aceste performanțe, profesorul Traian Petcu ar merita să primească distincția de Cetățean de Onoare al Constanței! 


Comentează știrea

Aragorn
8 aprilie 2014
De acord !

Subscriu total acestei propuneri.

Drew Brees Jersey
13 august 2014

And Moggridge tells the story of his own design process and explains the focus on people and prototypes that has been successful at IDEO? Drew Brees Jersey

Drew Brees Jersey
15 august 2014

In Designing Interactions, award-winning designer Bill Moggridge introduces us to forty influential designers who have shaped our interaction with technology. Moggridge, designer of the first laptop computer (the GRiD Compass, 1981) and a founder of the design firm IDEO, tells us these stories from an industry in Drew Brees Jersey

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4276 secunde