Agenda olimpică - JO de Iarnă de la Vancouver 2010

Kim Yu-na, noua zeiță a gheții

1126
Kim Yu-na, noua zeiță a gheții - 9a2a0be4fddadf36f356adf3a549e38d.jpg

Articole de la același autor

l Sportiva Kim Yu-na, din Coreea de Sud, a câștigat titlul olimpic în proba feminină din cadrul concursului de patinaj artistic de la JO 2010, cu un punctaj istoric: 228,56 puncte.
În vârstă de 19 ani, Kim Yu-na a devenit prima campioană olimpică din istoria Coreei de Sud la patinaj artistic. Ea a fost urmată de japoneza Mao Asada (205,50 p) și este pentru prima oară în istoria JO când două sportive din Asia urcă pe podium în probele individuale la patinaj artistic. Canadianca Joannie Rochette, care a participat la competiție, în ciuda decesului mamei sale, a ocupat locul trei, cu 202,64 p.
l Președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Jacques Rogge, a declarat că atât forul pe care îl conduce, cât și Comitetul de organizare a JO 2010 (VANOC) și federațiile sportive sunt responsabile pentru securitatea sportivilor, după accidentul soldat cu moartea georgianului Nodar Kumaritashvili. Rogge a spus că securitatea pistei trebuie să fie o problemă luată în serios de toți cei implicați: "Suntem cu toții responsabili. Conceperea pistei este responsabilitatea federațiilor (de sanie și bob), de construirea pistei răspunde VANOC, federațiile sunt responsabile cu antrenamentele și competiția, iar CIO are responsabilitatea morală să se asigure că sportivii concurează în cele mai bune condiții".
l Echipele Canadei și Suediei s-au calificat în finala probei olimpice feminine de curling din cadrul JO 2010, eliminând, în semifinale, Elveția, respectiv, China, care își vor disputa medaliile de bronz.
l Sportivul Alexei Grishin, din Belarus, a câștigat titlul olimpic în proba de sărituri din cadrul concursului de schi acrobatic de la JO 2010. Campionul s-a impus cu un total de 248,41 puncte, fiind urmat de Jeret Peterson (SUA; 247,21 p) și de Liu Zhongquing (China; 242,53 p).
Americanul Peterson (28 de ani) a trecut peste coșmarul de la Torino, unde a terminat pe locul șapte și unde a fost exclus din satul olimpic, pentru că a fost implicat într-o altercație, în timp ce se afla în stare de ebrietate.
l Echipa feminină de hochei pe gheață a Canadei și-a trecut în palmares cel de-al treilea titlu olimpic, după cele cucerite la Salt Lake City (2002) și Torino (2006), învingând cu scorul de 2-0 (2-0, 0-0, 0-0) selecționata Statelor Unite ale Americii, în finala JO 2010. În meciul pentru locul trei, Finlanda s-a impus, după prelungiri, în fața Suediei, cu scorul de 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0).
l Bill Schuffenhauer (30 ani), unul dintre componenții echipajului de bob 4 persoane al SUA, a fost arestat la Whistler, fiind eliberat ulterior pe cauțiune. Sportivul a fost reținut pentru agresarea logodnicei sale și urmează să se prezinte în fața unui judecător din Vancouver, pe 21 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Februarie 2010
Stire din Sport : Cheia succesului - investiția umană
Pagina a fost generata in 0.5453 secunde