Kendoka de la Kaybukan se pregătesc de Naționale

573
Kendoka de la Kaybukan se pregătesc de Naționale - kendo-1349206788.jpg
Fără a avea vacanță de vară (asta spre deosebire de colegii lor practicanți de alte arte marțiale), sportivii de la CS Kaybukan se pregătesc, în această perioadă, să participe la Campionatul Național de kendo. 


Ediția 2012 a Campionatului Național de kendo pentru copii, juniori și seniori, fete și băieți, se va desfășura, în perioada 24-25 noiembrie, în organizarea clubului Ikada, la sala de sport a Liceului "Elena Cuza" din București. 
La competiție, vor participa practicanți de kendo reprezentând 12 cluburi din România, la secțiunile individual și pe echipe. Bineînțeles, nu vor lipsi nici luptătorii de la CS Kaybukan, gruparea de la malul mării urmând a-i trimite la concurs pe Alexandru Stupu, Adrian Moise, Ervin Ciorabai, Adrian Dragoslav și Maria Moise. 
"Ne dorim să obținem rezultate cât mai bune la Naționale, cu atât mai mult cu cât, cu ocazia concursului, va avea loc și examenul de grad, pentru centuri. Vor fi prezenți maeștri internaționali recunoscuți pe plan mondial, care vor face parte din comisiile de arbitraj și jurizare", a declarat, pentru "Cuget Liber", kendoka Ervin Ciorabai, de la care am mai aflat că antrenamentele nu au fost sistate pe perioada de vară: "Față de alte arte marțiale, la kendo, nu se ia vacanță în perioada sezonului estival, există continuitate în pregătire. Practic, pe durata unui an, avem doar câteva zile de pauză, de Paști și de Crăciun". 
Altfel, lucru îmbucurător, a crescut număr practicanților de kendo legitimați la CS Kaybukan. 
"Dacă, la început, eram puțini cei care practicam kendo, o artă marțială foarte dură, iată că numărul sportivilor noștri (fete și băieți, tineri și adulți) a crescut anul acesta. Constant, avem 8-10 luptători la fiecare antrenament. Sesiunile de pregătire se desfășoară în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 19.00 și 21.00, la sala de sport a Grupului Școlar «Tomis» Constanța", a mai spus Ervin Ciorabai. 


Recent, kendoka Alexandru Stupu și Ervin Ciorabai au participat la Cupa Caraiman de la Bușteni. 
"A fost vorba de un stagiu de pregătire de patru zile, cu câte două antrenamente pe zi, iar în ziua a cincea s-a desfășurat un concurs, la care noi nu am luat parte. În total, au fost prezenți 36 de practicanți de kendo, iar antrenamentele au fost conduse chiar de președintele Federației Europene de Kendo, sensei Alain Ducarme, ajutat de un alt sportiv din țara sa natală, Belgia", a explicat Ervin Ciorabai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 August 2011
Stire din Sport : Samuraii de Constanța
Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Sport : Kendo și războinicii în negru
Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Războinica în negru
Miercuri, 29 Septembrie 2010
Stire din Sport : Luptători cu sabia dreptății
Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Sport : "Samuraii" de Constanța
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Kendo, sportul celor puternici
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Sport : Pe "calea sabiei"
Pagina a fost generata in 0.5423 secunde