"Katonga" între buturi! HCDS a transferat portarul naționalei Egiptului

172

Articole de la același autor

Fără îndoială, Constanța va avea o echipă schimbată din temelii în noua ediție a Ligii Naționale de handbal masculin. Vicecampioana României primește întăriri și se pregătește pentru noi performanțe.

Conducerea clubului HC Dobrogea Sud derulează, în această perioadă, o importantă campania de transferuri pentru viitorul sezon, iar primii doi jucători sosiți pe litoral sunt egipteni de top, multipli campioni ai Africii. Astfel, portarul Karim Hendawy și interul stânga Yassin Omar au semnat contracte pe o perioadă de doi ani cu HC Dobrogea Sud, care face astfel primele achiziții oficiale.

"Egiptul are un handbal foarte evoluat, o școală care produce jucători de valoare. Egiptenii sunt prezenți an de an la marile competiții cu echipa națională. Sunt convins că Omar și Karim ne vor ajuta în noul sezon", a declarat președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, citat de site-ul oficial al clubului.

"Hai, Constanța!"

În vârstă de 31 de ani, Karim Mostafa Hassan Hendawy, zis și "Katonga", are o înălțime de 1,88 metri, cântărește 94 kg, iar palmaresul său este cu adevărat impresionant: peste 400 de selecții în naționala Egiptului, pentru care a evoluat cu succes la ultimele mari turnee: Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 (locul 9), Campionatele Mondiale din 2017 (locul 13) și din 2019.

"Avându-l pe Hendawy între buturi, naționala Egiptului a făcut un Mondial foarte bun în acest an, încheind competiția pe locul 8. «Katonga» a avut mare succes cu Zamalek și Al Ahly, cu care a câștigat 15 trofee, inclusiv pe cel de campion al Africii. Din 2017, a evoluat la Beșiktaș Istanbul, alături de care a câștigat două titluri, două cupe și două supercupe ale Turciei", a precizat președintele Stănescu.

La rândul său, handbalistul egiptean spune că își dorește să aibă rezultate la fel de bune și în tricoul vicecampioanei României.

"Sunt fericit că mă alătur echipei Constanței. Este o provocare și o nouă șansă de a obține performanțe. Hai, Constanța!", sună prima declarație a lui Karim Hendawy de la sosirea pe litoral.

"Sunt bucuros că am semnat cu HCDS. Sper să am un sezon grozav, voi da totul să îmi ajut coechipierii, să obținem succese împreună. Hai, Constanța!", îl completează conaționalul său Yassin Omar.

Luni, reunirea și vizita medicală

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud se vor reuni, luni, 15 iulie, la Constanța și vor face vizita medicală la clinica Iowemed, unul dintre sponsorii echipei. Va urma apoi un cantonament de pregătire la Sfîntu Gheorghe, unde constănțenii vor susține două meciuri amicale, cu Știința Bacău.

Pe 10 și 11 august, HCDS are programate alte două amicale, la București, contra unei echipe de top din Rusia, iar în perioada 14-17 august, va evolua în turneul internațional de la Struga (Macedonia). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8394 secunde