Kaiac-canoe la Constanța. "Oamenii apelor" nu își reiau activitatea!

242

Articole de la același autor

Din cauza pandemiei de coronavirus, tot sportul românesc este blocat. Chiar și în aceste condiții, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că unele formațiuni sportive își pot relua activitatea, antrenându-se în cantonamente special pregătite, începând cu ziua de astăzi, 15 mai. Din păcate pentru secția de kaiac-canoe a CS Farul Constanța, acest lucru nu este valabil.

Antrenorul Gabriel Aftenie se simte legat de mâini și de picioare și spune că nu poate da drumul la antrenamente până când Guvernul României nu va lua o nouă decizie în acest sens. Totuși, Aftenie a declarat, pentru "Cuget Liber", că ar putea să înceapă antrenamentele cu copiii, în grupuri de câte 3. Problema principală este că în Constanța au rămas foarte puțini copii care practică această disciplină la CS Farul, ceilalți locuind în alte orașe ale României.

"Nu cred că vom fi lăsați să ne antrenăm, pentru că există reguli foarte stricte de a începe sportul. Trebuie să stai în carantină 14 zile, ceea ce este dificil. Se vor deschide doar loturile olimpice, fiecare unde poate să se antreneze. La Snagov, unde se vor face antrenamentele loturilor de canotaj, kaiac-canoe și de alte discipline specifice.

Eu pot să încep antrenamentele în grupuri de câte trei, dar «deranjul» ar fi prea mare, pentru că am doar șase copii care sunt în momentul de față în Constanța. Ar trebui să nu îi lăsăm să se schimbe în vestiare. Nu am nicio directivă de la club, momentan.

Sportivii se vor antrena în continuare de acasă. În fiecare dimineață, facem antrenamentele online. Ne-am adaptat și noi, că nu avem ce să facem. Mă ajută și colega mea Alina Chirilă, care face mobilitate cu ei. De competiții, nici nu mai vorbesc, mi-am luat gândul. Copiii deja sunt terminați din punct de vedere psihic. Nu mai vor să stea acasă, îmi spun lucrul acesta în fiecare zi. Ne-a afectat această pandemie, pentru că ne băteam la medalii. Trebuie să o luăm de la zero, ceea ce este foarte greu. Aș putea să aduc copii noi și să încep de jos cu ei, mă gândesc și la acest aspect. Dacă m-ar fi lăsat, eu aș fi stat cu ei în cantonament de atunci. Nu și-a asumat nimeni acest lucru, toată lumea a fost speriată la început", a declarat Gabriel Aftenie.

XXX

Așadar, secția de kaiac-canoe a CS Farul Constanța nu își va relua, astăzi, activitatea, iar sportivii și antrenorii așteaptă cu nerăbdare noi decizii ale Guvernului României.

Baza nautică de pe malul lacului Siutghiol, locul unde își desfășoară activitatea cei de la kaiac-canoe, este una destul de modernă, aceasta suferind îmbunătățiri în ultimii ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0426 secunde