Juniorul Constanța, campioană națională la șah rapid

475
Juniorul Constanța, campioană națională la șah rapid - juniorul-1532259296.jpg

Articole de la același autor

Cel mai puternic turneu de șah pentru echipe de copii, juniori și tineret - Campionatul Național - s-a desfășurat în perioada 12 - 20 iulie, în capitala culturală a țării, frumosul oraș Iași. 
A fost una dintre cele mai puternice ediții ale acestor campionate, atât din punct de vedere al numărului de echipe participante (108), cât și al valorii acestora. 


Singurele cluburi din Constanța cu echipe participante au fost Palatul Copiilor, la grupa B-16 ani, și ACS Juniorul, la B-20 ani. 


Un rezultat excepțional a reușit echipa Juniorul Constanța, care a concurat în cea mai puternică grupă, în compania unor jucători reprezentând cluburi provenind din redutabile centre șahiste din țară: Iași, Timișoara, București etc., obținând titlul de campioană națională la șah rapid (cu punctaj maxim) și de vicecampioană națională la șah clasic. 


Având în vedere că Juniorul Constanța este înființat doar de un an și jumătate, rezultatele obținute sunt cu atât mai de apreciat.
Echipa care a obținut această per-formanță a fost formată din următorii jucători: Riza Salim - locul 3 pe masa 1, Vlad Rădulescu - locul 2 pe masa 2, Pavel Miloi - locul 1 pe masa 3, Cristian David; antrenori Claudiu Iordache și Octavian Moise. 


"Sperăm ca acest succes să fie un imbold și pentru copiii din grupele mici ale clubului, care se pregătesc la sala de la Casa de Cultură a Sindicatelor", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Claudiu Iordache, președinte al Asociației Județene de Șah Constanța. 


Un rezultat foarte bun a obținut și echipa Palatului Copiilor, care, jucând fără doi jucători din echipa medaliată la ediția anterioară - Deniz Menlibai și Maria Anghel -, a reușit să se claseze pe locul 4 la blitz și 6 la rapid și clasic. 


Componența echipei a fost următoarea: David Bonciu, Hunor Antal și David Voinescu. 


Caravana șahistă se mută la Oradea, unde, în perioada 1 - 4 august, va avea loc Campionatul European de șah rapid, blitz și dezlegări, individual și pe echipe. 


"Le urăm mult succes juniorilor constănțeni participanți!", a transmis profesorul Claudiu Iordache. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2018 secunde