Judo / Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad

107
Judo / Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad - alexandrapop-1506317340.jpg

Articole recomandate

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.


La cat. 48 kg, Alexandra Pop a învins-o în finală pe Kelly Staddon (Marea Britanie), după ce în sferturi câștigase la unguroaica Lilla Erdely, iar în semifinale a întrecut-o pe azera Gultaj Mamadalieva. Krisztina Tătar a ratat medalia de bronz, după ce a fost învinsă în meciul decisiv de Mamadalieva. Tărar pierduse în sferturi la Staddon, iar în recalificări a câștigat în fața sârboaicei Ivana Pavlovic, înainte de a se bate cu Mamadalieva.

În limitele cat. 73 kg, Cercea l-a întrecut în finală pe francezul Samuel N'Zingo. Românul l-a învins în optimi pe germanul Hamsat Isaev, în sferturi s-a impus în fața estonianului Oscar Pertelson, iar în semifinale a câștigat în fața altui francez, Julien La Rocca.

La aceeași categorie, Alexandru Raicu a pierdut în optimi la germanul Lukas Vennekold, iar Laszlo Szoke s-a oprit în optimi, învins de N'Zingo, după ce câștigase meciul cu sârbul Jovan Raznatovic.

Vlăduț Simionescu a obținut aurul la cat. +100 kg, după ce l-a învins în finală pe azerul Jalil Șukurov. În sferturi, supergreul român a trecut de sârbul Nikola Jeremic, iar în semifinale a învins un alt sârb, Zarko Culum.

Croitoru a fost învins de Șukurov în sferturi, dar apoi i-a învins în recalificări pe rusul Mihail Cerkasov și pe Culum, câștigând bronzul.

Alți doi români au fost aproape de medaliile de bronz. La cat. 66 kg, Vadim Bunescu a ocupat locul 5, după ce i-a învins pe Marko Grandic (Serbia) și pe Abdulaziz Albashi (Arabia Saudită), pierzând în sferturi la francezul Kevin Azema. În recalificări, Bunescu l-a învins pe Manuel Scheibel (Germania), fiind întrecut în meciul decisiv pentru bronz de francezul David Larose. La cat. 90 kg, Ionuț Văsian i-a învins pe rând pe Stefan Anicic (Serbia), Firudin Dadașov (Azerbaidjan) și David Kukovica (Slovenia), dar apoi a pierdut semifinala cu Li Kochman (Israel) și meciul pentru bronz cu Reece Calder (Marea Britanie), terminând pe 5. Manuel Stoica a fost învins în optimi de Bosko Borenovic (Serbia).

La cat. 81 kg, Andrei Gușă a pierdut în primul tur la sârbul Jovan Niskanovic.

La cat. 100 kg, Luca Kunszabo a fost învins în optimi de croatul Marko Kumric, iar Valentin Radu a pierdut în aceeași fază în fața francezului Ludovic Gobert.

La feminin, în limitele cat. 63 kg, germanca Sheena Zander a învins-o în optimi pe Ștefania Adelian Dobre.

La cat. 57 kg, Oana Nicolaescu a cedat în optimi la franțuzoaica Amelie Guihur.

În clasamentul pe medalii, Israelul a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur și 2 de bronz, urmat de România, 3-0-1, Franța, 2-6-7, etc.

La competiție au participat 240 de judoka, din 30 de țări, 157 la masculin și 83 la feminin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8336 secunde