Judo CM București / Cinci medalii pentru sportivele tricolore

585
Judo CM București / Cinci medalii pentru sportivele tricolore - alinadumitru630x452-1338654011.jpg
Judoka Andreea Chițu a câștigat medalia de aur, Andreea Cătună argintul, Alexandra Florian și Monica Ungureanu bronzul, la categoria 52 de kilograme, iar Carmen Bogdan s-a clasat pe locul doi la 48 de kilograme, în prima zi a Cupei Mondiale de la București.
La categoria 52 de kilograme, semifinalele s-au disputat între patru sportive din România. Andreea Chițu a eliminat-o pe Alexandra Florian, iar Andreea Cătună pe Monica Ungureanu. Finala a fost câștigată de Andreea Chițu, în timp ce Andreei Cătună i-a revenit medalia de argint.

Învinsele au luptat în recalificări, Alexandra Florian cucerind medalia de bronz, în fața olandezei Miranda Wolfslag, la fel și Monica Ungureanu, în fața portughezei Ana Sousa.

La categoria 48 de kilograme, Carmen Bogdan a disputat finala, cu Amelie Rossneau (Belgia), dar a pierdut-o, mulțumindu-se cu medalia de argint, în timp ce Denisa Ungureanu, în recalificări a pierdut medalia de bronz, în fața slovenei Kristina Vrsici.
La categoria 57 de kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu, care este și calificată la JO de la Londra, a trecut în primul tur al grupei A, de sportiva israeliană Noa Snir, dar a cedat în turul următor, în fața olandezei Carla Grol, care va lupta în semifinale. Căprioriu a intrat în recalificări, pierzând în fața sportivei din Senegal, Hortance Diedhiou. Același parcurs l-a avut și Loredana Ohâi, care a pierdut în recalificări în fața Zhannei Stankevich (Armenia).

La categoria 63 de kilograme, tot sâmbătă, Mihaela Gîdea a fost eliminată în semifinale, de britanica Gemma Howell, iar în recalificări urmează să lupte cu Esther Stam (Olanda), pentru medalia de bronz.

La Cupa Mondială de la București participă 82 de sportive, din care 28 sunt din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Sport : La LPS, medaliile vin de pe tatami
Pagina a fost generata in 0.3215 secunde