Jucătorii Viitorului, titulari în acțiunile echipelor naționale

124
Jucătorii Viitorului, titulari în acțiunile echipelor naționale - jucatorii-1510765608.jpg

Articole de la același autor

Fotbaliștii Cristian Ganea și George Țucudean, de la FC Viitorul, au bifat încă o selecție în tricoul primei reprezentative a României. Tricolorii lui Cosmin Contra au fost învinși de naționala Olandei, scor 0-3 (0-0), pe Național Arena, în ultima partidă amicală a anului 2017. Golurile au fost marcate de Memphis Depay (min. 47), Ryan Babel (min. 56) și Luuk de Jong (min. 81). 
Ganea a fost integralist și a bifat a cincea selecție, în timp ce Țucudean a evoluat până la pauză, în cea de-a doua sa prezență la națională. 


Cu Alexandru Cicâldău titular, naționala României U21 (selecționer Daniel Isăilă) a terminat la egalitate partida cu Țara Galilor, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din Rusia 2019. Ceilalți trei jucători ai Viitorului convocați la lot, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și Doru Dumitrescu, nu au fost folosiți. 


În clasament, România U21 se menține pe prima poziție, cu 12 puncte, cu un meci mai mult disputat decât Bosnia-Herțegovina (9 p) și două în plus față de Portugalia (7 p). Meciul următor pentru România este programat pe 7 septembrie 2018, în Portugalia. 


România a fost prezentă o singură dată la un turneu final european de tineret, în 1998, atunci când competiția s-a disputat la București. 


Mijlocașul ofensiv al FC Viitorul Alexandru Mățan a făcut spectacol în cel de-al treilea meci al grupei pe care naționala României U17 (selecționer Adrian Boingiu) l-a disputat împotriva statului Gibraltar. Mățan a reușit să marcheze patru goluri în victoria tricolorilor mici, scor 8-0 (2-0), și România va fi în urna capilor de serie la tragerea la sorți a Turneului de Elită, ultima fază preliminară înaintea Campionatului European din 2018, din Finlanda. 


De asemenea, tot de la FC Viitorul a marcat și fundașul dorit de FCSB, Tudor Băluță. Celelalte goluri au fost semnate de Moldoveanu (dublă) și Micovschi. 


România a mai fost prezentă la un turneu final la acest nivel o singură dată, în 2011, din postura de țară organizatoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5719 secunde