Jucătorii de la "Viitorul Constanța" au strălucit pentru echipele naționale

143
Jucătorii de la

Articole de la același autor

Naționala de seniori a României a câștigat, sâmbătă, partida amicală de fotbal disputată în deplasare cu Israel, scor 2-1 (0-0), prin golurile reușite de Nicolae Stanciu (min. 64) și George Țucudean (min. 82), în timp ce pentru gazde a marcat Hemed  (min. 60). Partida desfășurată la Netanya a reprezentat un moment deosebit pentru constănțeanul Alexandru Cicâldău care, cu această ocazie, a debutat la prima reprezentativă a României. Mijlocașul campioanei FC Viitorul a intrat pe teren în min.83, înlocuindu-l pe Răzvan Marin, un alt jucător crescut și format la Academia "Gheorghe Hagi".


★ ★ ★


Echipa națională Under 19 a României (jucători născuți după 1 ianuarie 1999) a obținut o nouă victorie la Turul de Elită, ultima fază de calificare înaintea turneului final al Campionatului European U19 din Finlanda (16-29 iulie 2018). După 4-0 în prima etapă contra Serbiei U19, jucătorii pregătiți de Adrian Boingiu s-au impus cu 2-1 în fața Suediei U19, ambele goluri fiind marcate de jucătorii Academiei Hagi. Tudor Băluță a egalat scorul (1-1) în min.33, iar Alexandru Mățan a înscris golul echivalent cu trei puncte în minutul 58 (voleu spectaculos după o minge respinsă cu capul de un apărător scandinav). Golul suedezilor i-a aparținut lui Teddy Bergqvist în min.4. În afara lui Mățan și Băluță, pentru România U19 a mai evoluat un alt jucător al Academiei Hagi (Robert Neciu), iar alți doi jucători ai constănțenilor (Denis Drăguș și Radu Boboc) au rămas pe banca de rezerve.


În celălalt meci din grupă, Serbia U19 - Ucraina U19 1-2. România U19 va susține meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2018 contra Ucrainei U19 (27 martie, ora 19.00), jucătorii noștri având nevoie de un singur punct pentru calificare la turneul final.


★ ★ ★


Naționala sub 21 de ani a României a disputat, sâmbătă seară, la Wolverhampton, o partidă amicală împotriva reprezentativei similare a Angliei, care anul trecut triumfa la Campionatul Mondial U20. Meciul s-a încheiat cu victoria britanicilor, scor 2-1, golul reprezentativei de tineret a României fiind reușit de Valentin Costache (min.79). În acest meci, pentru naționala pregătită de Daniel Isăilă, care pregătește următoarele partide din preliminariile pentru C.E din 2019, au evoluat și cinci jucători de la campioana României, FC Viitorul: Ianis Hagi, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu, Tiberiu Căpușă și Doru Dumitrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.666 secunde