Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio / România participă cu 12 sportivi

141
Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio / România participă cu 12 sportivi - eduardnovak-1473170550.jpg

Articole recomandate

România va participa cu un număr record de sportivi, 12, la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, ediția 2016, în perioada 7-18 septembrie.



Portdrapelul echipei României este ciclistul Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria României, transmite Agerpres.ro.

Cei 12 sportivi români vor evolua la șase sporturi, fiind însoțiți de șase antrenori: la atletism vor concura Florentina Hrișcu (disc) și Florin Cojoc (săritura în înălțime), antrenor Adrian Tamaș; Mihaela Lulea și Iulian Șerban la canoe, antrenor Gheorghe Toth; Eduard Novak și Attila Olah la ciclism, antrenor Cristiano Valoppi; Alexandru Bologa la judo (nevăzător), antrenor Tamas Gergely; Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina la înot, antrenor Daniel Nistoroiu; Dacian Makszin și Bobi Simion la tenis de masă, antrenor Anca Cherecheș.

La Jocurile Paralimpice vor lua parte 4.386 de sportivi din 176 de țări, care se vor lupta pentru 528 de medalii de aur la 23 de sporturi, pe 20 de arene.

Echipa României a participat duminică la ceremonia de recepție, în Piața Satului Olimpic de la Rio, alături de echipele Belgiei, Poloniei, Siriei și Trinidad-Tobago.

Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a confirmat că Jocurile Paralimpice de la Rio vor fi transmise, la televiziune, radio și online, de un număr record de țări, 154. În urmă cu patru ani, la Londra, Jocurile Paralimpice au fost transmise în 115 țări.

Numărul biletelor vândute pentru Jocuri a depășit 1,5 milioane, iar organizatorii speră să mai vândă și restul de un milion de bilete disponibile.

Ceremonia de deschidere este programată miercuri, de la ora locală 18,15 (joi, la 00,15, la București) și va combina tradiția sportivă cu cele mai bune expresii culturale ale orașului Rio și ale Braziliei, subliniind forța acestei țări și a poporului său, care este obișnuit cu provocările și cu să își demonstreze creativitatea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2606 secunde