Jocurile Europene de la Minsk: Echipa feminină de tenis de masă a României, învinsă în finală de Germania

419
Jocurile Europene de la Minsk: Echipa feminină de tenis de masă a României, învinsă în finală de Germania - tenis-1561818865.jpg

Articole recomandate

Echipa feminină a României a fost învinsă de Germania cu 3-0, sâmbătă, în finala turneului de tenis de masă din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk, informează Agerpres.


Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Daniela Dodean au obținut medaliile de argint, în timp ce echipa Germaniei a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Rezultatele confruntărilor din cadrul finalei:


Nina Mittelham/Xiaona Shan vs Elizabeta Samara/Daniela Dodean 3-2 (9-11, 11-4, 11-6, 9-11, 11-6)
Ying Han vs Bernadette Szocs 3-1 (9-11, 11-5, 11-3, 11-2)
Xiaona Shan vs Daniela Dodean 3-1 (11-9, 11-9, 10-12, 11-7)


Aceasta este a doua medalie adusă României de tenis de masă la Minsk, după argintul cucerit de cuplul Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.


Bilanțul României a ajuns acum la două medalii de aur, trei de argint și patru de bronz. Aurul a fost câștigat de Laura Georgeta Coman, în proba de pușcă aer comprimat 10 m, și de Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna și Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă - dublu mixt și de echipa feminină de tenis de masă (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Daniela Dodean). Medaliile de bronz au fost obținute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) și Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), și la gimnastică aerobică - grup (Gabriel Bocșer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broței și Andreea Bogati).


România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 și 30 iunie. Reprezentanții României vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică și ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere și greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul.


Rezultatele obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul și tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3379 secunde