Stirile zilei de Luni, 23 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


Jocurile Balcanice studențești ar putea avea loc la Constanța

Ştire online publicată Miercuri, 25 Mai 2016. Autor: Cuget Liber Online.
Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), prof. univ. dr. Sorin Rugină, și președintele Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu, s-au întâlnit cu reprezentații delegației universității la competiția sportivă Balkan Sports Games: prorectorul pe probleme de dezvoltare și implementare a strategiei administrative și a celei privind studenții și absolvenții, lect. univ. dr. Alexandru Bobe, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS), prof. univ. dr. Mirela Damian, și conf. univ. dr. Alin Larion.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a rezultatelor deosebite obținute la ediția 2016 a competiției desfășurată recent în Turcia, studenții UOC întorcându-se cu 11 medalii: două de aur, cinci de argint și patru de bronz. Totodată, s-a discutat și posibilitatea ca, în viitorul apropiat, manifestarea sportivă să fie găzduită de Universitatea „Ovidius”.

La întoarcerea din Turcia, Mirela Damian a fost foarte optimistă cu privire la aducerea acestei competiții la Constanța: „Ne-am gândit ca, pe viitor, să încercăm organizarea acestei competiții la Constanța. Anul acesta a fost în Turcia, iar la anul se va desfășura la Sofia, în Bulgaria, apoi vom încerca să o aducem în orașul nostru”.

v v v

Studentele Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității „Ovidius” din Constanța s-au clasat pe locul l și au primit titlul pentru „Cea mai bună dificultate tehnică” la Festivalul Național Universitar de Gimnastică Aerobică și Dans „Polidansfest - Gineta Stoenescu”, în cadrul secțiunii de step aerobic.

Competiția a fost organizată de Universitatea „Politehnică” din București, în perioada 13-14 mai. Echipa UOC a fost compusă din Andreea Dincă (masterandă, anul ll), Anca Căldăraru (studentă, anul l) și Elena Ștefan (studentă, anul l), sub coordonarea lect. univ. dr. Antoanela Oltean.

La această ediție, au participat 11 centre universitare din țară, prezentând 40 de execuții în diferite secțiuni. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.805 secunde