JO de la Rio. Lacrimi la judo și handbal, Tecău - ultima speranță

433
JO de la Rio. Lacrimi la judo și handbal, Tecău - ultima speranță - riodevoilelelogodesjo2016-1470755101.jpg

Articole de la același autor

Perechea formată din tenismenii Horia Tecău și Florin Mergea s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu la JO de la Rio, după ce a dispus, scor 6-3, 7-6 (9), de mexicanii Santiago Gonzalez și Miguel Reyes-Varela. În turul următor, Tecău și Mergea vor avea o misiune mult mai dificilă împotriva brazilienilor Marcelo Melo și Bruno Soares, principalii favoriți la obținerea medaliilor de aur. Dacă vor învinge, tricolorii vor avea mari șanse să obțină o medalie, poate chiar de aur.

v v v

Pentru delegația României aflată la Rio, a treia zi de întreceri olimpice a fost la fel de neagră ca primele două. A fost o zi de luni tristă, în care am fost aproape de a cuceri prima medalie, însă lipsa de concentrare, de valoare și chiar norocul ne-au lipsit. Din păcate, veștile rele continuă să curgă dinspre Brazilia. Fostul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Lon-dra 2012, Alin Moldoveanu, a ratat calificarea în finala probei de pușcă aer comprimat 10 metri, terminând calificările doar pe locul 19.

Naționala feminină de handbal a României a suferit o corecție îngrozitoare din partea țării gazdă, care ne-a bătut zdravăn, cu 26-13 (14-9). Jucătoarele pregătite de Tomas Ryde vor juca, astăzi, de la ora 17.30, cu Muntenegru, fiind ultima șansă de a ieși din

grupă.

Speranța României de a obține, după 12 ani, o nouă medalie la înot s-a spulberat, ieri dimineață, când Robert Glință (19 ani) a încheiat pe locul 8 finala la 100 metri spate. Cel mai tânăr dintre finaliști, românul a făcut o figură frumoasă și demonstrează faptul că ne putem baza pe el la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

v v v

Poate cea mai mare dezamăgire a fost ratarea medaliei la judo, unde Corina Căprioriu (57 kg) a fost învinsă în prelungirile semifinalei de brazilianca Rafaela Silva și a fost obligată să lupte pentru medalia de bronz cu portugheza Telma Monteiro. Nici în această confruntare, Căprioriu nu a fost mai inspirată. Monteiro a reușit un yuko după 35 de secunde, apoi s-a mulțumit să practice un joc obstrucționist, care nu i-a permis româncei să puncteze.

România mai are un singur reprezentat la judo, pe Daniel Natea (+100 kg).

v v v

Jucătorul de tenis de masă Adrian Crișan a fost cel care ne-a făcut pentru scurt timp să tresărim de emoție. Sportivul în vârstă de 36 de ani a făcut un meci extraordinar în turul trei, la simplu, contra sud-coreeanului Lee Sangsu, pe care l-a întors de la 1-3 la seturi, și minge de meci: scor final 4-3 (9-11, 13-11, 5-11, 10-12, 12-10, 11-6, 13-11). Crișan nu a reușit să repete performanța și în optimile de finală, fiind învins categoric de către chinezul Zhang Jike, scor 0-4 (8-11, 9-11, 12-14, 5-11). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6926 secunde