Campionatul Naţional de Super Rally

Jerome France, învingător pe circuitul stradal de la Mangalia

621
Jerome France, învingător pe circuitul stradal de la Mangalia - jerome-1621867110.jpg

Articole de la același autor

Pe un monopost Formula Renault, francezul Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally, desfăşurată pe circuit stradal, la Mangalia.

Distanţa totală a traseului stradal a fost de 3,75 de kilometri, iar 30 de piloţi s-au duelat pentru prima poziţie. În finală, au ajuns cei mai buni 12, iar în cele din urmă, victoria i-a revenit lui France după un duel incredibil cu Mihai Leu (Radical) şi Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

De altfel, Căşuneanu, campion naţional en-titre, a avut un timp mai bun decât al francezului, însă a fost penalizat cu trei secunde, după ce a lovit o şicană de pe traseu, manevră interzisă.

Câştigătorul a comparat etapa de la malul mării cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo.

„Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franţa poze de aici şi au fost încântaţi de ceea ce s-a întâmplat. Am câştigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu”, a spus Jerome France.

Printre cei care s-au mai calificat în finală, s-au numărat Dani Oţil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache sau Vali Porcişteanu. Câştigător în 2019 la Mangalia, Oţil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei.

Pe lângă monoposturi şi prototipuri, fanii prezenţi pe margine au mai avut ocazia de a vedea în acţiune un Mini electric, pilotat de Ciprian Lupu, dar şi o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.

Următoarea etapă a CN va avea loc, în zilele de 18-19 iunie, pe străzile din Târgu Mureş. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0305 secunde