Turneul internațional de lupte greco-romane din Ucraina

Ionuț Caraș și Alexandru Dumitru, cei mai buni din lotul României

1002
Lotul național de cadeți al României a avut o comportare onorabilă la turneul internațional de lupte greco-romane de la Mokacevo (Ucraina), competiție care s-a desfășurat zilele trecute.

Cel mai bun rezultat l-a obținut Ionuț Caraș, de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, medaliat cu bronz la categoria 69 kg. Sportivul constănțean a bifat trei victorii, fiind învins de un ucrainean în meciul pentru intrarea în marea finală.

"A fost o decizie controversată a arbitrilor, care au ținut morțiș să-l scoată campion pe un luptător din țara gazdă. Ionuț merita să ajungă în finală, însă cei care au împărțit dreptatea au vrut altfel", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța, prof. Ioan Giuglea.

Celălalt luptător de la LPS Constanța participant la turneu, Ilias Ozgean, nu s-a clasat la categoria 42 kg.

Un alt român remarcat în Ucraina este campionul național Alexandru Dumitru, de la CSS 3 - Steaua București, el terminând concursul pe poziția a cincea.

"Turneul a fost unul foarte puternic, cei mai valoroși luptători venind din Ungaria, Polonia, România și din țările ex-sovietice. În ceea ce îi privește pe sportivii noștri, consider că evoluțiile lor sunt dătătoare de speranțe în perspectiva Cam-pionatelor Europene și Mondiale din 2012", a explicat profesorul Giuglea.

Deplasarea lotului României la turneul din Ucraina a fost posibilă grație sprijinului oferit de Mugurel Dumitru, patronul Hotelului Costinești Royal fiind un susținător constant al luptelor.

v v v

În perioada 25-27 noiembrie, la Târgoviște, va avea loc finala Cupei României la lupte libere pentru juniori.

La acest concurs, LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța va fi reprezentat de patru sportivi: Dragoș Cazacu, Nicolae Sasu (ambii la 60 kg), Sergiu Olteanu (74 kg) și Ștefan Marin (120 kg).

Antrenorii lor sunt Ioan Giuglea și Valentin Dobrin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 August 2011
Stire din Sport : "Olimpiada" pe nisip
Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Sport : Cine sunt campionii saltelelor
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sport : Cu ochii pe "lupii tineri"
Pagina a fost generata in 0.3238 secunde